De prin lume adunate

#timp liber #targuri #evenimente # evenimente septembrie

Evenimente la sfarsit de septembrie in tara

In ultimul weekend de septembrie, in tara au loc o serie de evenimente interesante. Festivaluri de film si teatru, targuri cu produse traditionale sau serbari campenesti sunt doar cateva dintre evenimentele care anunta un weekend de toamna frumos.

Alba Iulia Music and Film Festival

In Cetatea din Alba Iulia se desfasoara la finele lunii septembrie un nou eveniment cultural: Alba Iulia Music and Film Festival. Timp de patru zile, spectatorii au parte de proiecii de filme in sala si in aer liber, concerte de muzica, evenimente speciale care leaga cele doua arte - cum ar fi proiectia de film mut cu acompaniament live sau crearea muzicii unui film live, ateliere de imagine si cursuri pentru copii.

Programul festivalului mai include filme de referinta ale cinematografiei romanesti si straine, precum si concerte. Evenimentele se desfasoara pe doua scene in aer liber, amplasate in Piata Cetatii si in curtea interioara a Palatului Principilor si intr-o sala a Palatului Principilor.

Ravasitul oilor la Bran

"Ravasitul oilor" este o sarbatoare traditionala care simbolizeaza sfarsitul anului pastoral. Aceasta se desfasoara la Bran, cand ciobanii coboara mioarele de la munte pentru a fi ravasite astfel incat fiecare proprietar sa-si primeasca in gospodarie animalele si produsele de branza si urda tocmite cu administratorii de stana.

Cei care participa la eveniment au prilejul sa cante, sa danseze si sa mananace pe saturate tot soiul de preparate specifice. Tot cu acest prilej mesteri populari din toata tara isi expun obiectele traditionale: ceramica, obiecte de port popular, tesaturi, blanuri, sculpturi etc.

Targul Preparatelor Traditionale si Ecologice la Cluj-Napoca

Breasla Mestesugarilor din Transilvania organizeaza lunar, in ultimul week-end din fiecare luna Targul Preparatelor Traditionale si Ecologice. La targ vor participa fermieri si producatori de preparate din carne, muraturi, conserve, cascavaluri, branzeturi si multe altele.

Curtea Cafenelei Insomnia gazduieste Slana Fest, o editie dedicata slaninei, acel produs alimentar, care ar trebui sa se bucure de mai multe atentie. In cadrul evenimentul se reunesc expozantii, dar si creatorii de lucrari, texte, imagini si instalatii, care au participat la concursul de creatie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea