De prin lume adunate

#concert #muzica #teatru #spectacol #jazz

Evenimente de weekend

In acest weekend au loc numeroase evenimente atat in Bucuresti, cat si in tara. Daca nu ti-ai facut un program, alege una dintre propunerile noastre. Jazz, concerte reggae, concert live cu Mika, plimbare pe bicicleta, Sighisoara Medievala sau Bucurestiul la pas sunt doar cateva dintre evenimentele acestui final de saptamana.

 

 

Festivalul de Jazz de la Garana

 

In acest weekend va avea loc Festivalul International de Jazz de la Garana, in Poiana Lupului. Programul Festivalului de Jazz de la Garana include artisti de top. Printre acestia se numara Patricia Barber, Elina Duni Quartet, Brederode Quartet, Dan Berglund’s Tonbruket, Trygve Seim & Frode Haltli, Marcin Wasilewski Trio , Muthspiel Trio, Djabe, Bela Fleck si Edgar Meyer. Pretul unui bilet pentru o zi costa 50 de lei, iar un abonament pentru toate zilele de festival costa 170 de lei.

 

One Day Reggae Fest

 

One Day Reggae Fest este cel mai nou festival inclus in circuitul evenimentelor de gen. La acest festival vei avea parte de un adevarat maraton reggae. Evenimentul se adreseaza tuturor celor care vor sa-si petreaca o sambata inedita in oras. Club Fabrica este locatia unde toata miscarea reggae autohtona va fi prezenta cu artileria grea: platane, butoane, instrumente, good vibe si cele 3 culori reggae.

Cele doua scene One Day Reggae Fest vor gazdui prestatii live pline de energie pozitiva pe durata intregii zile. Astfel, pana la ora 22.00 puteti auzi live seturi de DJ romani consacrati, live reggae banduri, proiectii reggae old school de pe terasa clubului. Dupa ora 22.00 a doua scena va asteapta inauntrul clubului Fabrica, unde spiritele libere se pot regasi si conecta impreuna pana dimineata la rasarit.

 

Concert Mika la Mamaia

 

In acest weekend da o fuga pana la mare, in statiunea Mamaia, sa il vezi live pe Mika. Artistul britanic Mika va concerta pentru prima data in Romania, in data de 24 iulie, pe plaja H2O din Mamaia. Intrarea la eveniment este libera.

 

Bikewalk pe timp de vara

 

Daca esti biciclist si nu ai niciun program pentru acest weekend, atunci poti merge la Bikewalk. Pe 24 iulie are loc Bikewalk. Plimbarea incepe de la Parcul Tineretului, de pe Platoul Sincai si continua pe urmatorul traseu: Unirii – Universitate – Romana – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Ateneu – Piata Natiunile Unite – Bd. Natiunile Unite – Parcul Izvor. La Parcul Izvor toti biciclistii vor fi asteptati cu apa rece.

Plimbarea este sustinuta de primaria capitalei care a aprobat circulatia bicicletelor pe banda carosabila. Viteza de deplasare este de 15 km/h.

 

Cu bastonul prin Bucuresti

 

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate lanseaza sambata in fata Ateneului Roman proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti", sub sloganul Descopera orasul pas cu pas.

Proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti" este realizat in totalitate de tineri voluntari, elevi si studenti din Bucuresti. Proiectul a fost creat cu scopul de a incuraja bucurestenii sa descopere orasul in care locuiesc, sa constientizeze valoarea patrimoniului cultural al Capitalei.

Turul ghidat se va desfasura in fiecare weekend, in perioada 24 iulie - 12 septembrie 2010, in zilele de sambata incepand cu ora 11.00. In zilele de duminica, turul incepe  de la ora 17.00. Traseul este de doua ore si porneste de la Ateneul Roman pana la Hanul lui Manuc.

 

Festivalul Sighisoara Medievala

 

Festivalul Sighisoara Medievala 2010 se desfasoara la finalul lunii iulie. In acest an, festivalul are loc in perioada 23 - 25 iulie. In fiecare vara, Cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Pe stradutele inguste, sub zidurile imbatranite, apar cavaleri, calugari, vrajitori, clovni si duhuri intrupate veniti dintr-o lume in care fabulosul si teribilul traiau laolalta.

Festivalul Sighisoara Medievala isi propune sa smulga prezentului o farama care, in decoruri de Ev Mediu si in cantece de menestreli, va fi traita de participanti ignorand efemeritatea trecerii noastre pe aceasta lume. La acest festival vei fi martorul unor spectacole specifice epocii medievale. De la jocuri, spectacole de teatru, dans si pana la concerte de muzica, programul este diversificat si pentru toate gusturile.

 

International Romani Art Festival la Timisoara

 

International Romani Art Festival (IRAF) este cel mai important festival care promoveaza cultura romani in contextul actual. Festivalul aduce la Timisoara tot ce e mai proaspat si interesant din aceasta zona muzicala. Locul de desfasurare este Cinematograful de vara din Timisoara.

Daca ajungi aici vei avea parte de muzica, dans, teatru, film, fotografie, lansare de carte, targ de mestesugari, activitatii pentru copii. Pretul unui bilet este 10 lei in prima zi si de 22 de lei in celelalte zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea