De prin lume adunate

#expozitie #cadouri #restaurant #cina romantica #teatru #eveniment #iubire #dragoste #sfantul valentin

Evenimente de Sfantul Valentin

Fie ca alegi sa iti petreci ziua indragostitilor la teatru, cinema sau restaurant, oferta este bogata si pentru toate gusturile. Noi iti oferim cateva idei pentru aceasta zi plina de romantism.

Program la teatru de Sfantul Valentin

La Teatrul Act de ziua indragostitilor vei vedea piesa Amalia respira adanc de la ora 19. Piesa este un one woman show, cu Cristina Casian. Actrita a fost distinsa cu Premiul Uniter Debut 2008 pentru acest rol. Spectacolul urmareste destinul Amaliei, descendenta unei familii instarite, dar obligate sa renunte la tot, odata cu venirea la putere a regimului comunist. Cele sase varste ale personajului sunt tot atatea incercari disperate de a se integra unei lumi absurde, dar mai ales de a reusi sa traiasca mai departe. Spectacolul aduce in scena in plan secundar comunismul, cu cantece patriotice comuniste din perioada respectiva si cuvantarile lui Ceausescu.

Amalia respira adanc este un spectacol sensibil, puternic, tanar, despre lumea prin care am trecut si de care incercam cu disperare sa ne desprindem.

Spectacolul dureaza 1h 15min, iar pretul biletelor este de 15 lei integral si 10 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari.

La Teatrul Bulandra vei gasi O scrisoare pierduta pe la ora 19.00. In rolurile principale ii vei vedea pe Serban Pavlu, Marius Florea Vizante, Doru Ana,Niculae Urs si Daniela Nane. Tipatescu, Trahanache, Dandanache, Farfuridi, Branzovenescu, Catavencu, Pristanda, coana Zoe si cetateanul turmentat, personajele dintotdeauna ale scenei politice romanesti, ies in fata natiunii cu aceleasi glume care ascund adevaruri dureroase.

Preturile biletelor sunt: 26,50 lei integral si 13,25 lei redus pentru elevi si studenti.

La Teatrul Metropolis este Crima la Howard Johnson. Evenimentul incepe la ora 19.00, asa ca fiti cu ochii-n patru. Textul este “teatru” in adevaratul sens al cuvantului. Fara jumatati de decor, sugestii, dansuri, pantomima, chestiuni abstracte, dedesubturi cu subinteles, fara inteles sau alte lucruri facute post-decembrist deseori in teatrul romanesc. Este o piesa scrisa pentru public, montata pentru public si jucata pentru public. Este o comedie savuroasa, un “fel” de piesa care nu ar trebui sa lipseasca din repertoriul oricarui teatru. Cei care investigheaza “crima” sunt Marius Galea, Raluca Rusu si Emanuel Parvu.

Preturile biletelor sunt de 21.20 lei integral si 15.90 lei redus, iar durata spectacolului este de 1 h 15 min.

Daca vrei ceva mai incitant pentru seara de Sfantul Valentin, la Teatrul Foarte Mic este Interzis sub 18 ani . Doua pustoaice de aproape aceeasi varsta impart acelasi spatiu. Tatal uneia e iubitul celeilate. Nevoia de afectiune este cea care ii tine impreuna. "Interzis sub 18 ani" e piesa interdictiilor copiilor. Acestea se aplica discriminatoriu si le cenzureaza copiilor dreptul la replica. Parintii pot spune "de-aia", copiii trebuie sa taca. Adolescentii si parintii trec prin crize specifice varstei. Criza de la 17 ani si criza de la 40 de ani isi disputa intaietatea.

In rolurile "crizatilor" ii veti gasi pe Monica Sandulescu, Adrian Titieni, Sabina Posea si Mihaela Radescu. Preturile biletelor sunt de 20 lei integral si de 12 redus pentru elevi si studenti, iar durata spectacolului este de 1h 15min.

La Teatrul National vei fi Molto Gran Impresione atunci cand actorii mari ai scenei romanesti te vor readuce in atmosfera anilor de inceput ai teatrului romanesc. Daca vrei sa te intorci in timp, intr-un mod comic si nostalgic vei avea sansa sa ii vezi pe marii actori ai Nationalului dand viata unor personaje memorabile.

Durata spectacolului este de 1h 30 min, iar preturile biletelor sunt de 30, 25 si 16 lei, in functie de plasarea in sala.

La Teatrul Odeon, E doar sfarsitul lumii. Textul spune povestea unui tanar care nu mai are mult de trait.  El stie ca va muri in mai putin de un an si se hotaraste sa-si viziteze familia, dupa multa vreme de absenta. Vei petrece sfarsitul lumii cu Cristian Balint, Paula Niculita, Mihai Smarandache, Antoaneta Zaharia, Rodica Mandache, Meda Victor, Adrian Draganescu si Bogdan Alexandru. Regia poarta semnatura lui Radu Afrim.

Daca ai prieteni francezi care te-au vizitat de Sfantul Valentin, ii poti duce si pe ei la aceasta piesa, pentru ca are si subtitrare in limba franceza.

Pretul biletelor este de 21,20 lei integral si 12,72 lei redus, iar durata spectacolului este de 1h 45min.

La Teatrul de Comedie te vei intalni fata in fata cu Ioana d'Arc. Despre acest personaj istoric atat de marcant este vorba in piesa lui Matei Visniec si in regia Catalinei buzoianu, “Ioana si focul”.

“Acesta a si fost scopul meu abordand acest subiect: sa scriu o piesa despre cum se scrie istoria, cu ce ingrediente, cu ce note de umor negru si de ironie fina, cu ce elemente de grotesc si de macabru, cu ce hohote de ras divin si cu ce urlete de suferinta pamanteasca" declara Matei Visniec despre piesa sa.
Pretul biletelor este de 21,20 lei, iar durata spectacolului este de 2h 10 min.

La Teatrul National de Opereta vei intra in atmosfera anilor ’30, intr-un Berlin nazist in plina ascensiune. In localul de de noapte Kit Kat Klub, unul dintre cele mai triviale din acele vremuri, satira politica pipereaza din plin spectacolul de cabaret. La “Cabaret” ne vom intalni cu toate lucrurile care nu se spun in mod direct: bisexualitate, avort si razboi.

Preturile biletelor sunt de 16,8 si 10,5 lei, in functie de pozitionarea in sala.

La Teatrul Masca vom vedea Indragostitii. Spectacolul este o poveste despre iubire, inselatorie si rivalitate. Modern si in acelasi timp cu savoarea veche a reprezentatiei de Commedia dell’Arte, spectacolul Indragostitii a fost inspirat si creat dupa o canava italiana de la sfarsitul secolului al XVI-lea numita „Gli amorosi inganni” de Vicenzo Belando. Povestea este atemporala, se poate intampla oriunde, in orice epoca, iar puntea ce o arunca spre actualitate este textul care devine pretext.

Teatrul Masca ofera cu ocazia sarbatorii de Sfantul Valentin si o promotie. Fiecare cuplu care merge la piesa “Indragostii” va plati un singur bilet. Preturile biletelor sunt de 16 si 10 lei, in functie de pozitionarea in sala.

Seara la Opera de Sfantul Valentin

Daca vrei ca in seara de Sfantul Valentin sa vezi ceva clasic, atunci mergi la Opera. Pentru aceasta seara este programat spectacolul “La Boheme”. La Boheme este o poveste tulburatoare despre dragoste si despre destinul artistilor. Cel mai adesea, acestia se confrunta cu saracia, necazurile si situatiile dramatice.

Preturile biletelor sunt cuprinse intre 52 si 5, 2 lei, in functie de pozitionarea in sala.

Targuri si expozitii cu vanzare de Sfantul Valentin

Daca esti inca in cautarea cadoului perfect pentru persoana iubita, atunci poti da o raita si prin expozitiile cu vanzare din Bucuresti. Ideile propuse de expozanti sunt inedite si pornesc de la tablouri si lucrari de arta nonconformiste pana la bijuterii ai articole de imbracaminte experimentale. Trebuie doar sa te inarmezi cu rabdare si sa cutreieri expoziitile din targ.

Boogie Shop 100% handmade

Boogie Shop, din gangul de pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Teatrul Act este unul dintre cele mai colorate magazine de accesorii din Bucuresti. De cand si-a deschis portile, Boogie Shop ne ademeneste cu expozitia cu vanzare 100% handmade. Aici vei gasi bijuterii, decoratiuni, vaze, tablouri si multe alte obiecte. Preturile obiectelor sunt accesibile si incep de la 10 lei piesele din ceramica, 80 de lei vazele si obiectele de decorat mari si pot ajunge si la 200 de lei pentru tablouri si picturi unicat.

Idei de Valentine’s Day la Ambra Decor

Ambra Decor este un magazine online cu produse de decor si cadouri. Aici vei gasi o gama variata de obiecte simpatice care te vor scoate din impasul cautarii cadoului potrivit. De la obiecte de living, bucatarie, mobilier mic pana la cele de arta, toate aceste produse se gasesc la Ambra Decor. Preturile sunt accesibile si incep de la 10 lei pentru lumanari si obiecte mici de decor si pot ajunge pana la 550 de lei pentru picturi unicat.

Wagner, arte frumoase si povesti

Magazinul Wagner vine in fiecare sezon cu produse deosebite si unicat. Aici vei gasi obiecte din portelan pictat manual, tablouri, obiecte de decor, albume, tesaturi, ceai si accesorii, dar si lucrari de grafica si pictura. Cultura ceaiului si a cafelei aduc spatiului magic de la Wagner un plus de intimitate, iar obiceiurile coloniale pot fi cu usurinta adoptate si de europeni.

Tot la Wagner vei gasi obiecte din lemn prelucrat manual din Indonezia si bijuterii unicat . Preturile variaza de la 20-30 de lei pentru obiecte mici de decor pana la 500 de lei pentru obiecte de portelan sau bijuterii din argint.

Diades, idei pentru un Valentine romanesc

La magazinul Diades, aflat in centrul vechi al Bucurestiului, in Curtea Sticlarilor, vei gasi obiecte interesante, toate made in Romania. De la ceramica, lemn pictat, sticla, arta decorativa, fotografie, lumanari lucrate manual si pana la potcoave pictate, oferta este pentru toate gusturile si buzunarele.

Freelove la Gaia Boutiqueclub

Pe 7 februarie sunteti asteptati in Gaia Boutiqueclub pentru o expozitie cu vanzare diferita. Special pentru eveniment, 16 designeri vor realiza pentru vanzare colectii unice, pe tema de inspiratie Free Love. Participa cu colectii realizate special pe tema Free Love: Irina Marinescu, Ana Alexe, Mihaela Glavan, George Neagu, Lena Criveanu, Circuit Bored, Zasha, Mirela Diaconu, Kristina Dragomir, Andra Clitan, Mihaela Tarhuna, Silvia Serban, Claudia Marta, Corina Comarnitchi si Elena Perseil.

Asadar, de la ora 14 incepe expozitia cu vanzare Free Love. intrarea la acest eveniment este de 10 lei, in care este inclusa si o bautura.

O seara romantica la restaurant

Valentine's Day la Taverna Viilor

Pe 14 februarie 2009, incepand cu orele 20.00, Taverna Viilor te asteapta alaturi de persoana care iti este draga pentru o seara speciala de Ziua Indragostitilor. In program va fi muzica, sampanie, flori si o atmosfera romatica.

Restaurantul se afla pe Strada Viilor, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0729 967 771.

Valentine's Day "Classico"

Si Restaurantul Classico organizeaza petrecere de Valentine's Day. Eleganta restaurantului, ambianta intima, precum si rafinamentul preparatelor culinare vor face ca acest moment sa devina unul de exceptie. Restaurantul se afla pe strada Gheorghe I. Sisesti, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021. 269. 41. 15.

Valentine s Day in Il Corso

Daca vrei sa ii faci o surpriza partenerului de viata, invita-l de Sfantul Valentin la restauranul Il Corso. Atmosfera romantica este intretinuta de saxofonul live. Meniul este unul deosebit si in ton cu sarbatoarea dragostei: "Creveti Amoureux" (creveti flambati cu Pernod in sos de smantana), "Rossini In Love" (muschi de vaca si ficat de rata indragostiti cu cartofi dauphinoise), "Moments of True Love" (souffle de ciocolata cu inghetata de vanilie) si Sweet Bubble Time (un pahar de sampanie). Pretul unui astfel de meniu este de 120 de lei.

Restaurantul se afla pe strada Manastirea Casin, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021 222 82 80.

De Valentine's Day mai citeste si:

Valentine’s Day de lux

Petreceri de Valentine’s Day

Carti cu dragoste de Sfantul Valentin

Cele mai frumoase romane de dragoste

Legende de adormit indragostitii: Sfantul Valentin si Dragobetele

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea