De prin lume adunate

#teatru #blues #green hours #motoare #dragoste #urban

Evenimente culturale in aceasta saptamana

Vara torida pune stapanire din ce in ce mai inversunat pe strazile din capitala, pe creierele deja incinse de joburi stresante ale oamenilor si nici chiar praful nu mai este la fel de “plin de viata” ca in lunile de plina aglomeratie.

In acesta atmosfera de lancezeala “neplacuta”, doar cateva teatre sunt indeajuns de curajoase sa ne mai scoata din plictiseala zilelor bucurestene de vara. Singurii care au ramas pe baricade sunt teatrele independente de la Green Hours si La  Motoare.

Saptamana aceasta, la Green Hours sau la Motoare, intr-o atmosfera cat se poate de placuta, la un suc sau o bere rece, putem viziona cateva din spectacolele care fac senzatie in orice anotimp.

Dragoste urbana

Marti, 29 iulie, cu incepere de la ora 20.00, Teatrul Luni prezinta cel de-al doilea spectacol din cadrul 4x4 – platforma mobila de observatie urbana un proiect itinerant tangaProject.

Spectacolul L-V:8-16, un one man show cu Lari Giorgescu, are marca Ioana Paun si este o adaptare  dupa “Cred ca nu m-ati inteles bine” de Rodrigo Garcia .

Piesa de teatru in care joaca Lari Giorgescu este exact piesa de care avem nevoie in concediu, sau intr-o zi calduroasa de vara: “epopeea” vietii lui Alex, un tanar care descopera incet, incet “placerile” vietii.

Tema piesei este una cat se poate de reala si pe care o regasim la fiecare pas in vietile noastre: inca de la nastere ne straduim sa fim perfecti, sa mergem la cele mai alese scoli, sa avem “traiul asigurat”.

Insa, traiul acesta asigurat vine la pachet cu mult stres, cu o vita lipsita de orice placere spontana,  de fericire instantanee sau de libertate.

Dragostea dureza sau nu trei ani?

Pe terasa La Motoare este programat pentru marti, la ora 21.30 spectacolul Dragostea dureaza 3 ani.

Da, greu de crezut sau de inteles, dar dragostea dureaza trei ani. Cercetatorii o spun cu mana pe inima. Si trebuie sa ii credem. La fel si piesa lui Chris Simion. Trebuie sa o vedem.  

Ceea ce ne amuza sau ne intristeaza in cartea cu acelasi titlu a lui Frederic Beigbeder, regasim din plin in piesa pe pe acoperisul de la TNB.

O piesa amuzanta care ascunde adevaruri triste. Iubirea nu este vesnica, pe parcursul vietii descoperim ca nu mai este ca la inceput, ca apar probleme sau nu, cealalta persoana ti se pare fada, nu mai simti pasiunea care iti dadea fiori de fericire de la inceputul relatiei , si, cel mai rau, te-ai indragostit de altcineva.

Este o piesa care nu trebuie ratata chiar daca, dupa vizionare, te va pune in neplacuta situatie sa iti pui intrebari despre propria relatie.

Credem sau nu in G.O.D.?

Miercuri, 30 iulie, de la ora 20.00, racorosul Green Hours ne asteapta sa ne descretim fruntile la piesa G.O.D., un spectacol cu Toma Danila si participarea video a lui Marius Bodochi .

Dupa texte din "The Orphans" Eric Bogosian si “Richard al III-lea” de William Shakespeare , G.O.D. este un spectacol decalogic despre timp, si lipsa lui, despre lipsa lui Dumnezeu, personajul principal care guverneaza vietile oamenilor.

G.O.D. este un spectacol despre prejudecatile existentiale, despre libertate, putere, umilinta, manipulare, frumusete si dragoste.

Blues pentru liniste


Pentru a ne mai linisti mintile si sufletul, se impune o schimbare. Joi, 31 iulie, in Green Hours, vom asculta “povesti de viata despre cum este viata” cu Mike Westhues, un bluesman din indepartata Finlanda.  Printre piesele care l-au consacrat amintim: Sittin' Here In Memphis, Drunken Fool, Sushi Bar.

Dupa cum vedem, daca vrem, evenimente gasim chiar si in mijlocul verii. Tot ce trebuie sa facem este sa ne urnim din casa si alegem unul dintre ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea