De prin lume adunate

#must #vin #vinarie #restaurant

Este vremea pentru un must bun

Toamna este sezonul recoltei, al bucatelor traditionale, stropite cu vin din belsug. Odinioara, culesul strugurilor era o sarbatoare care se intindea pe mai multe zile. Avea loc serbari si toata comunitatea petrecea, cu mancare, bautura si dansuri traditionale romanesti. La mare cautare era si mustul, insotit de cele mai multe ori cu bucate alese.

In vechiul Bucuresti, o mustarie adevarata era impodobita cu stuf, stergare, oale de lut, iar ca mobilier existau msele si bancile lungi din lemn. De la festin nu lipseau gratarele incinse, cu mititei, fripturi gustoase si pastrama cu mamaliguta si usturoi.

Intre timp insa, Bucurestiul a pierdut traditia si farmecul mustariilor, cand petrecerile recoltei tineu chiar si o luna , de la sfarsitul lui septembrie, pana catre sfarsitul lui octombrie.

Totusi, daca ai pofta de must , poti gasi si in capitala locuri de unde sa cumperi sau sa bei.

 

De unde cumparam must

 

Mustariile adevarate au disparut din capitala, locul lor fiind luat de vinarii sau alte magazine cu produse alcoolice. Poti gasi insa must si in aceste locuri. In Bucuresti exista numeroase crame si vinarii de unde poti cumpara must. La Crama Matache, Casa Dr. Pusca sau la cramele Recas si Tohani vei gasi must. De asemenea, in Bucuresti exista numeroase depozite de vinuri unde vei gasi diverse sortimente de vin si must. 

Si in pietele din capitala vei gasi must. Acesta este adus chiar de cei care il produc, in ziua in care a fost facut. Daca nu este convins de calitatea bauturii, poti cere sa gusti. Pretul pentru un litru de must este de 4-5 lei.

 

Unde bem must

 

Daca nu ai succes in vinarii si crame, iti poti potoli pofta de must in cateva dintre restaurantele din capitala. Astfel, la Casa Iancului mustaria este deschisa pana la mijlocul lunii octombrie. Mustul traditional, cu gustul sau dulce si aromat, merge de minune cu pastrama, carnaciori de Plescoi si branzeturi traditionale.

Un alt restaurant unde poti gusta din licoarea aromata este Capri. Restaurantul isi asteapta clientii cu must, vin, mancare traditionala si muzica de petrecere de altadata. La un pahar de must pot gusta si din pastrama, carnati de Plescoi, mici si preparate traditionale pe jar.

Must mai poti bea si in restaurantele Terasa Doamnei, Carul cu bere si City Grill.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.