De prin lume adunate

#vara in bucuresti #stele #terase #observatorul astronomic #mnac #astrodom

De unde vedem stelele in Bucuresti

In noptile caniculare de vara, poti iesi la o plimbare prin parcurile din Bucuresti, te poti balaci in piscinele strandurilor deschise si noaptea si mai poti privi si stelele. Pe langa Observatorul Astronomic, in capitala exista si cateva terase care iti vor oferi o panorama de vis a cerului instelat.

Astrodom - terasa de sub stele

Terasa Astrodom este locatia perfecta pentru o seara romantica sub cerul instelat . Poate singura terasa din Bucuresti care iti ofera un spatiu intim, Astrodom se afla la cel de-al patrulea etaj al Hotelului Residence Cerisiers, de pe strada Alexandru Constantinescu, la numarul 33, situat intre Piata Domenii si Manastirea Casin.

Terasa este deschisa de aproape doi ani, insa si-a castigat adepti in randul amatorilor de lux si relaxare la inaltime. Decorul locului nu poate fi egalat de mana niciunui designer de interior: cerul plin de stele, linistea cartierului si cupolele Manastirii Casin fac tot banii.

Astrodom mai are un atu. Chiar daca este in aer liber, terasa ramane deschisa si in timpul iernii cand este acoperita de un cort transparent, iar instalatiile cu foc itit vor asigura confortul necesar. Atmosfera de la Astrodom este calda si este sustinuta de lumanari, mobilier elegant si lumini discrete. Daca cerul instelat te va captiva, atunci vei putea sa il privesti mai indeaproape prin lunetele aflate pe terasa.

Meniul de la Astrodom cuprinde in general preparate mediteraneene. La mare cinste stau preparatele pe baza de pui si salatele, dar si delicioasele deserturi din ciocolata. Pe terasa de sub stele au loc frecvent si eveimente culturale: concerte de muzica, proiectii de filme si expozitii. Asadar, pe langa stele si tort de ciocolata, vei avea parte si de o portie de divertisment.

Stele contemporane pe terasa de la MNAC

Terasa de la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti este inca un loc de bifat in agenda ta. Ca sa ajungi la terasa trebuie mai intai sa fii initiat in tainele artei contemporane de calitate. O calatorie care iti va da fiori mai ales daca incerci liftul din sticla. La etajul patru al muzeului au loc atat concerte de muzica cat si diverse expozitii.

La MNAC are loc de ceva ani buni si festivalul Rockolectiv, care aduna nume importante ale peisajului electro bucurestean si nu numai. Terasa se afla la ultimul etaj al Muzeului si iti va oferi cu siguranta o priveliste remarcabila. In timpul zilei poti sta tolanit la soare pe sezlong sau pe podeaua din scandura, la o bere sau un cocktail rece. De cum se lasa seara, atmosfera se schimba. Muzica chill, luminile discrete si mai ales cerul instelat iti vor asigura o seara relaxanta.

Ca sa ajungi pe terasa va trebui sa scoti din buzunar 5 lei, atat cat este taxa de vizitare a muzeului. Insa nu-i bai. Noi chiar iti recomandam sa dai o raita prin salile mari si spatioase ale muzeului.

Calatorie prin Univers la observatorul astronomic

Pentru o noapte instelata, Observatorul Astronomic din Bucuresti este locul perfect. Construit de marinarul Vasile Urseanu , observatorul se vrea o fereastra catre cer. Cladirea a fost ridicata in primul deceniu al secolului XX si arata ca o corabie ancorata chiar in centrul capitalei. In fiecare vineri, de la ora 20, in perioada mai - septembrie, Observatorul Astronomic te asteapta sa faci o calatorie prin Univers.

In cadrul programului "Spectacol de planetarium" vei patrunde intr-o lume fantastica. Dupa un tur al cerului vizibil de pe Terra vei zbura catre Luna. Dupa ce vei observa craterele lunare, vei privi si sistemul solar . Vei face o calatorie contra cronometru printre planete si sateliti, dupa care vei ajunge la marginea sistemului solar. In program urmeaza stelele, galaxia noastra si universul cunoscut de om pana acum. Chiar daca este innorat, spectacolul de la Observator se tine. Prezentare dureaza 40 de minute, insa trebuie sa te grabesti daca vrei sa faci o calatorie prin Univers. Locurile sunt limitate si doar 35 de curajosi se vor imbarca in aventura.

Observatorul Vasile Urseanu se poate vizita de marti pana sambata. Pentru expozitia astronomica si observatii solare programul este intre orele 14-18, iar pentru observatii nocturne in zilele de marti, vineri si sambata, intre orele 19-22. Pretul unui bilet este de 5 lei integral si 3 lei redus. Pentru fotografiere se percepe o taxa de 15 lei, iar pentru filmat taxa este 35 lei pe ora.

Spectacole ceresti in luna iulie

Daca nu ai somn in zilele caniculare de iulie, atunci poti da o fuga pana la Observator si daca ai noroc poti vedea cateva fenomene ceresti unice.

- Pe 21 iulie, luna se afla la cea mai mica departare de Terra, la numai 357.466 km.
- Pe 22 iulie are loc eclipsa totala de Soare vizibila din India, China si Oceanul Pacific
- Pe 25 iulie Luna se afla in apropierea planetei Saturn
- Pe 27 iulie vei putea observa steaua Spica din Virgo deasupra Lunii
- Pe 29 iulie are loc Primul Patrar la ora 01:00. Luna se observa seara in constelatia Virgo
- Pe 31 iulie, Luna se va vedea langa steaua Antares din Scorpius
- De asemenea, in zilele de 28-29 si 29-30 iulie poti fi martorul unor ploi de meteoriti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea