De prin lume adunate

#ciocolata #dulciuri #martisor #martisoare #martie

De unde cumparam martisoare dulci

Daca nu stii ce martisor sa oferi de 1 Martie, poti alege ceva dulce si rafinat. Baclava cu muguri de pin, macarons, trufe, fructe confiate sau biscuiti cu crema de curmale sunt doar cateva dintre delicatesele dulci pe care le poti oferi persoanei dragi la inceput de primavara.
 

macarons de Madame Lucie, martisoare dulci pentru domnisoare
 

Un desert comun in Franta, procomigdalele cu diverse arome (macarons) nu se gaseau pana in Romania. Brandul Madame Lucie exista pe piata din Romania din luna mai a acestui an. Madame Lucie este singurul producator local al celebrelor macarons frantuzesti.

Macarons reprezinta un desert de lux cu multa personalitate, un adevarat rasfat pentru simturi. Acest mici delicatese se armonizeaza perfect cu o cafea aromata sau cu o cupa de sampanie. Les Macarons sunt preparate dupa o reteta originala, cu ingrediente de calitate, importate din Franta.

Les Macarons de Madame Lucie sunt disponibile in noua sortimente, avand culori si arome irezistibile: vanilie, trandafir, cafea, mar cu scortisoara, portocala, lamaie, visine, zmeura si ciocolata. Asadar, daca nu stii ce cadou sa oferi de Martisor, aceste delicii dulci si rafinate reprezinta o idee buna.

Pe langa macarons, la acest magazin vei mai gasi si bredele, cheesecake, carrotcake, tarte au citron vert et basilic, gateaux au macarons, mousse au chocolat, verrines aux fruits rouge sau cupcakes.

Delicioasele prajiturile au luat nastere in secolul VIII, in manastirile venetiene. Macarons au fost aduse in Franta de Catherina de Medicis, sotia lui Henrique al II-lea. Deliciile rotunde se gasesc la magazinul Madame Lucie de pe strada Tudor Stefan, la numarul 26. O cutie cu 9 macarons costa 30 de lei.
 

Delicii dulci grecesti de la Agapitos
 

Cofetaria Agapitos este specializata in prajituri si preparate de patiserii grecesti. Prajiturile si torturile sunt realizate atat dupa vechi retete grecesti, dar si dupa unele moderne, in combinatii interesante. Prajituri cu crema, torturi, amandine, eclere, panacota, prajitura domino, prajiturile cu crema de iaurt sau savarine sunt doar cateva dintre prajiturile pe care le poti gasi aici.

De Martisor, poti oferi celor dragi ceva dulce de la Agapitos. Oferta este variata si pentru toate gusturile, de la prajituri, fursecuri, pana la tarte si baclava, kataif si multe alte bunatati grecesti.

Agapitos este o cofetarie de top, cu preturi pe masura si ingrediente naturale, fara adaosuri. Cofetaria si-a creat un renume mai ales prin realizarea unor torturi de nunta extravaganta . Cofetaria Agapitos poate fi gasita in trei locatii in Bucuresti: Jean Loius Calderon, bulevardul Corneliu Coposu si pe Calea Dorobantilor 99.
 

Ciocolata decadenta la magazinul a la reine astrid
 

A la Reine Astrid este un boutique discret, care ascunde cele mai decadente deserturi din ciocolata. Povestea acestei ciocolaterii dateaza din anii '30, de cand Mademoiselle Gobert, o tanara ciocolatiera frantuzoaica, a fost atat de marcata de disparitia prematura a tinerei regine Astrid a Belgiei, incat a cerut permisiunea Curtii Regale sa accepte ca ciocolateria sa sa-i poarte numele. Ciocolateria foloseste cele mai fine ingrediente, iar bomboanele de ciocolata sunt confectionate dupa o tehnica mostenita din generatie in generatie.

Produsele A la Reine Astrid nu au conservanti sau aditivi artificiali si sunt realizate artizanal. La aceasta ciocolaterie vei gasi migdale acoperite cu ciocolata neagra, boabe de cafea invelite in ciocolata, portocale invelite in ciocolata neagra, migdale glazurate, ganache, fructe confiate, diverse sortimente de truffe, praline, diverse tipuri de ciocolata alba, cu lapte, neagra sau de casa, cu diverse umpluturi.

De Martisor, de la ciocolateria A La Reine Astrid poti cumpara diverse produse de cofetarie, dulciuri, bomboane de ciocolata, trufe, prajituri, fructe glazurate in ciocolata si chiar produse pentru diabetici.

Ciocolateria A la Reine Astrid se afla pe bulevardul Ion Mihalache, la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image.
 

Ciocolata Zotter in combinatii inedite de la East Gate
 

La ciocolateria East Gate vei gasi produse bio si delicatese din ciocolata. Praline umplute cu ganash de chili, cirese, prosecco sau rom jamaican sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la aceasta ciocolaterie. Vei gasi si ciocolata handmade cu diverse umpluturi precum branza, sfecla rosie, sampanie sau alune. Umpluturile inedite cu fructe, caramel sau unt sunt alte delicatese pe care le poti incerca.

La East Gate vei gasi si ciocolata solubila in lapte, in diverse combinatii inedite. Poti incerca astfel combinatii clasice precum ciocolata amaruie, nuca, cafea sau chili, dar si combinatii originale cu seminte de canepa , cine, telina si trufe, curmale sau ciuperci. Cu siguranta vei fi incantat si uimit de aceasta ciocolata inedita. La East Gate vei gasi si diverse sortimente de marmelada, in combinatii exotice, si jeleuri, din cocos, fructul pasiunii, trandafir sau geranium.

Produsele East Gate se gasesc in magazinul Sana Gout din Dorobanti, de pe strada Putul lui Zamfir, numarul 20.
 

delicatese arabesti de la Fadel
 

Fadel este o patiserie cu specific arabesc, din centrul Bucurestiului. La aceasta patiserie vei gasi produse arabesti, foarte aromate si bune. Baclava cu fistic, nuca, fructe confiate, prajituri cu fistic, biscuiti cu crema de curmale sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la Fadel.

Daca ajungi la aceasta patiserie, nu rata baclavaua cu muguri de pin. Vei descoperi o delicatesa dulce si rafinata, de care vei deveni dependent.

Patiseria Fadel se afla pe strada Jean Louis Calderon, la numarul 56.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea