De prin lume adunate

#craciun #produse traditionale #mancare #magazine

De unde cumparam bunatati de Craciun

Branzeturi, produse de Plescoi, pastrav afumat, musculet bucovinean, pastrama sau prajituri de casa sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi in magazinele cu produse tradionale romanesti din capitala. Daca inca nu ai facut cumparaturile pentru masa de Craciun, da o fuga la unul dintre aceste magazine. Oferta este foarte bogata si pentru toate buzunarele.
 

din Harghita la Ungra Delicatesuri
 

La magazinul Ungra Delicatesuri vei gasi atat de multe bunatati incat nu vei sti ce sa alegi, insa cu siguranta nu vei pleca cu mana goala. De la branzeturi naturale din Harghita, produse de Plescoi, ghiudem, babic, pastrama svantata de oaie, afumate cu lemn de fag si acoperite de condimente naturale, suc natural de mere sau pere Malancrav, produse din lapte de bivolita, telemea, cas, iaurt si mozzarella de bivolita, pastrav afumat, mezeluri de vanat, branzeturi din capra si oaie trase in ceara , pana la miere ecologica cu nuci, scortisoara, miere de padure, miere de rapita sau cu propolis, aici vei gasi cam tot ce poftesti.

Tot la Ungra vei mai gasi si delicatesuri precum carnati albi, cremvusti din piept de pui cu lapte, pateu calvados din ficat de porc cu mere, miere de padure si glazura din suc de portocale, pateu forestier din ficat de pui si porc cu ciuperci de padure si glazura cu fructe de padure, salam vanatoresc dublu afumat cu cascaval sau sunca de porc rotisata. Din magazin nu lipsesc nici produse precum vin, condimente, paste naturale, gemuri, produse din peste si specialitati de peste, caviar din alge de mare, ceaiuri din fructe, dulciuri si cafea bio.

Magazinul Ungra Delicatesuri se afla pe strada Bibescu Voda, la numarul 18, in Piata Unirii, in apropiere de Dealul Mitropoliei.
 

din Bucovina la La Baciu
 

La magazinul La Baciu din cartierul Floreasca gasesti produse 100% traditionale din Bucovina. Aici vei gasi pulpa de porc, carnati, carnati cu busuioc, specialitatea casei, carnati picanti, costita, jambon, muschiulet bucovinean, pastrama, zacusca din hribi, vin, cascaval afumat, ciocolata,  prajituri de casa, afinata si multe alte bunatati pe care trebuie sa le descoperi singur.

Ion Baciu, proprietarul magazinului spune ca retetele sale de mezeluri si carnati sunt mostenite din familie si sunt realizate din carnea animalelor pe care le creste el su satenii din locul sau natal. Mezelurile nu contin conservanti, iar produsele afumate pot tine si pana la un an.

Magazinul lui Ion Baciu se afla pe Calea Floreasca la numarul 69.
 

Produse traditionale ecologice la Casa Traditiei Romanesti
 

Casa Traditiei Romanesti este un alt magazin cu produse alimentare naturale si ecologice. Aici vei gasi, in dulapuri vechi de lemn sculptat in stil romanesc, unt de casa, limba de vita cu condimente, piept de , muschi tiganesc, suc natural de mere, paine neagra, paste integrale, produse de Plescoi, iaurt fermentat natural, braga sau dulceturi de mure si trandafir.

Magazinul se gaseste pe Calea Vitan, numarul 10.
 

Produse traditionale pentru diabetici la Targul Domnesc
 

Targul Domnesc este un magazin cu produse traditionale romanesti nou deschis in capitala. In acest magazin vei gasi o varietate de produse bio pentru o dieta zilnica sanatoasa si diversificata. Aici vei gasi produse de baza precum faina, malai, ulei, dar si dulciuri si produse gourmet, precum branzeturi marturate sau ciocolata. La Targul Domnesc vei mai gasi si produse pentru copii, diabetici, fara colesterol, fara gluten, produse romanesti, dulciuri sau cereale si biscuiti. Pentru sarbatorile de iarna, Targul Domnesc are pregatite pentru cei dragi sau pentru partenerii de afaceri.

Magazinul Targul Domnesc se afla pe strada Ion Mincu, la numarul 15, in zona Piata 1 Mai.
 

Produse traditionale romanesti si internationale La Bunataturi
 

In centrul orasului s-a deschis de cateva luni un nou magazin cu bunatati. La Bunataturi vei gasi produse din Bucovina, mezeluri afumate, toba de casa, carnati, dar si dulciuri, serbeturi sau siropuri. Vei gasi insa si produse din Grecia sau Spania, precum branza feta, iaurt, branza de capra, fructe de mare.

Vei gasi si specialitati frantuzesti precum foie gras. In magazin vei gasi si o selectie de vinuri din Romania, Franta, Italia, Spania, Argentina, Uruguay sau Chile. Printre specialitatile pe care le pot cumpara de La Bunataturi se numara zacusca, otet balsamic, miere, rata confiata, pipote de rata, file ansoa, jamon serano sau chorizo iberico.

Magazinul La Bunataturi se afla pe strada Maria Rosetti, la numarul 24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea