De prin lume adunate

#targ #festival #concert #muzica #filme

De ce sa nu stai acasa in acest weekend

Sfarsitul acestei saptamani aduce cateva evenimente importante in capitala. Un festival de folclor si unul cu muzica alternativa, noaptea lunga a filmelor scurte , dar si concerte de muzica clasica sunt doar cateva dintre atractiile acestui weekend pe care nu trebuie sa le ratezi.

 

 

Festivalul International de Folclor in Parcul Cismigiu

 

In acest weekend, in parcul Cismigiu din capitala se desfasoara Festivalul International de Folclor. In cadrul festivalului vor avea loc targuri de mesteri populari, parade ale formatiilor, plimbari cu trasuri cu cai si ponei si targuri gastronomice. Parcul Cismigiu va fi animat si de piese de teatru pentru copii, cantece si dansuri folclorice romanesti si ale minoritatilor nationale, recitaluri cu Ovidiu Lipan Tandarica si Maria Buza. La editia din acest an a festivalului vor veni si ansambluri folclorice din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia si Ucraina.

 

la Arenele Romane din Bucuresti

 

Liveland Festival are loc intre 17 si 19 iunie la Arenele Romane din Bucuresti. Liveland Festival inseamna trei zile de muzica live, de la electro pop la art rock, spectacole audio-vizuale interactive, proiectii de filme cu tematica ecologica, showroom-uri de tehnologii si practici alternative, slow-food si agricultura organica. Pe scena festivalului vor urca atat trupe cunoscute din strainatate, cat trupe romanesti din noul val.

 

 

Sambata, 19 iunie, la Teatrul National din Bucuresti are loc a doua editie a ShortsUp , maratonul de scurtmetraje. Maratonul de scurtmetraje Noaptea lunga a filmelor scurte va incepe concomitent in patru orase: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. La Bucuresti, evenimentul are loc la Teatrul National. Cinci sali de proiectie, intre care o terasa in aer liber, 2 zone de lounge, cu fotolii si baruri cu racoritoare si gustari ii astepta pe bucuresteni sambata, 19 iunie, de la 20.00. Seara va incepe cu o ora de muzica si clipuri Massive Attack, un preambul la concertul din 27 iunie al faimoasei trupe.

Filme scurte din toate colturile lumii, nominalizate sau premiate la Oscar, Berlin sau European Film Academy ii vor tine in priza pe participantii la maraton pana dupa ora 5.00 dimineata. Programul include si un Best Of Anim'est, precum si selectia de scurtmetraje horror de la TIFF, in total noua ore de cinema in doze mici.

 

 

Bucharest Music Film Festival este o intalnire cu acordurile muzicii clasice, cu dansul si cu opera, pana pe 20 iunie, in Piata George Enescu, de langa Ateneul Roman.  Parcarea din vecinatatea Ateneului Roman va fi transformata intr-o oaza de liniste si rafinament in mijlocul orasului, un spatiu agreabil cu verdeata, flori si terase elegante, in jurul celor cateva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate varstele. Vor avea loc proiectii de filme, precedate de recitaluri live ale unor artisti de renume national si international. Locatia este deschisa intre orele 11.00 si 23.00 in fiecare zi, iar accesul este gratuit.

 

de vara in Parcul Coltea

 

Visul unor simfonii de vara este un festival de muzica clasica care se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica si cultura. Conceptul festivalului are o traditie veche in mari metropole ale lumii precum: Paris, New York, Londra. Parcul Coltea devine astfel un loc de a culturii, un spatiu de loisir, unde cetatenii orasului pot gasi un mediu inedit de comunicare si se pot bucura de cateva clipe de traire artistica, de un inalt nivel cultural si cu certa valoare de divertisment. Concertele au loc in fiecare sambata si duminica, intre orele 19.30 - 21.00. In acest weekend, ii vei vedea pe cei de la Brass Quintet Bucuresti, alaturi de Claudia Maru Hanghiuc (sambata) si Acapella (duminica).

Sursa foto : simfoniidevara.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea