De prin lume adunate

#hobby #cursuri #chitara #muzica

Cursuri de chitara in Bucuresti

Ti-ai cumparat o chitara inca nu sti sa o folosesti? Vrei sa iti dai iubita pe spate pe acorduri senzuale de chitara? Sau pur si simplu ai nevoie de un hobby creativ, care sa te scoata din rutina zilnica? Atunci poti incepe cu un curs de chitara. Vei invata lucruri noi, vei cunoaste persoane interesante si vei avea parte si de cateva momente de relaxare.

Scoala Music Workshop

La scoala Music Workshop se organizeaza cursuri de chitara, la care vei invata mai multe stiluri, in functie de dorintele tale: alternative, grunge, funk, hard rock sau folk. Daca iti doresti sa iti faci o trupa, aici ai ocazia sa te intalnesti cu alti pasionati de muzica. Temele incluse in cursul de chitara cuprind teoria muzicii, armonie, tehnici de improvizatie , analiza muzicala, abordarea ritmului, citire de partituri si repertoriu.

Fondatorul Music Workshop, Mihai Popovici, are o experienta muzicala de peste 20 ani si activeaza atat ca instrumentist live, cat si de studio. Sfinx Experience, Partizan sau Roata sunt trupe cu care acesta a colaborat in timp si sunt garantia profesionalismului sau.

Scoala de arta din Bucuresti

La Scoala de Arta din Bucuresti se organizeaza mai multe cursuri de durata lunga, destinate iubitorilor de frumos. Aici poti alege cursurile de canto, pian, orga electronica, acordeon, grafica, pictura, fotografie, jazz, coregrafie si chitara. Durata cursurilor de chitara este de 3 ani, iar profesor este Silviu Stoica.

Cererile de inscriere se fac pana pe 30 septembrie, iar examenul de admitere are loc in perioada 1-5 octombrie. Actele necesare care iti trebuie pentru inscrierea la examen sunt buletinul si o cerere tip, care se gaseste la sediul scolii. Taxa de frecventare a cursurilor este de 800 de lei pentru un an scolar.

Cursuri la Center Stage

Studioul de Arte Scenice si Vizuale Centerstage este un centru cultural independent deschis copiilor, tinerilor, adultilor, tuturor celor care doresc sa-si dezvolte sau sa-si exerseze aptitudini in domeniul teatrului, muzicii, picturii sau dansului. Cursurile se adreseaza iubitorilor de arta de toate varstele si sunt structurate pe diferite niveluri de complexitate: incepator, intermediar si avansat. Center Stage pune la dispozitia doritorilor mai multe cursuri de chitara: chitara electrica , acustica, rock si jazz, in functie de dorintele cursantilor.

Participarea la cursurile oferite de Center Stage se face pe baza unei taxe care include sedintele propriu-zise, o sedinta pe luna la un alt curs decat cel pe care il frecventezi, evaluarea semestriala si diploma de absolvire. Center Stage este situat pe Splaiul Independentei nr. 70, intre Podul Izvor si Podul Hasdeu si dispune de opt sali de curs.

Cursuri online

Daca nu ai timp sau bani pentru a merge la un curs special invatarii acordurilor de chitara, exista si varianta gratuita. Pe internet exista o multime de site-uri care predau lectii de chitara. Fie ca sunt romanesti sau straine, aceste site-uri sunt complete, fiecare post aducand in prim plan o lectie noua. Lectiile sunt bine structurate, de la cele mai simple notiuni destinate incepatorilor, pana la cele mai aprofundate, pentru avansati. Iata cateva dintre site-urile cu lectii de chitara:
cursuridechitara.blogspot.com, video-tabs.com, nextlevelguitar.com sau guitarvids.net.

Profesori individuali de chitara

Daca vrei sa inveti singur notiunile de baza ale acestui instrument, ideal ar fi sa faci meditatii cu un profesor. Majoritatea artistilor care canta la chitara la noi in tara ofera si lectii contracost. Dintre acestia amintim pe Adi Manolovici, Cristi Gram, Alex Ionescu, Malin Cristache sau Nicu Patoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea