De prin lume adunate

# sfaturi de urmat # gasire hobby #hobby

Cum sa iti gasesti un hobby pe placul tau: 4 sfaturi de urmat

Hobby-urile pot avea numeroase beneficii pentru starea ta de bine, fie ca e vorba de crosetat, de sedinte de balet sau dans modern ori de invatarea unui instrument nou. Iar printre aceste beneficii se numara scaderea nivelului de stres si imbunatatirea starii tale de bine.

 

In mod evident, hobby-urile pot avea un impact semnificativ asupra vietii noastre. Insa, exista persoane care nu au sau nu au descoperit inca unul care chiar este pe placul lor. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le poti folosi si tu pentru a descoperi un hobby care sa iti placa cu adevarat. Iata care sunt acestea:

Transforma ceea ce iti place

Chiar daca unele activitati pe care le faci nu le-ai numi hobby-uri, exista, cu siguranta, o activitate care chiar iti face placere. Gandeste-te la ceea ce iti place sa faci atunci cand vrei sa te distrezi sau sa te simti bine. Poate fi vorba de gatit sau de vizionarea competitiilor sportive, activitati pe care le poti transforma usor in lectii de gatit pentru a-ti imbunatati abilitatile sau in practicarea unui sport.

Ai urmarit deja aproape toate show-urile de stand-up comedy? Poti incerca sa iei niste lectii de improvizatii. Iti plac animalele? Poti face voluntariat pentru un adapost de animale. Ideea e ca cel mai probabil deja exista niste activitati care iti plac. Iar cea mai usoara cale pentru a gasi un hobby este sa iti imbunatatesti abilitatile si sa transformi aceste activitati.

Incearca activitati noi

Daca nu te regasesti in situatia de mai sus, la fel de usor poate fi sa incerci tot felul de activitati noi. Exista sanse mari sa gasesti gasesti ceva ce iti place, atat timp cat ai vointa si iti place sa experimentezi.

Gandeste-te la activitati care iti par interesante si pe care nu ai avut curaj sa le incerci pana acum. Poti, de exemplu, sa iti iei un set de tobe si sa incepi sa iei lectii si chiar sa iti propui sa reusesti sa canti melodia ta preferata. Daca iti place sa inoti, poti incerca diverse sporturi nautice, precum scuba diving, snorkeling sau rugby subacvatic.

Gandeste-te la activitatile din copilarie

Ce iti placea sa faci cand erai copil? Petreceai ore in sir pictand peste tot prin casa si umpleai caietele cu tot felul de desene? Daca da, atunci ai putea incerca sa iei lectii de desen pentru a vedea daca ai o abilitate pe care pana acum nu ai explorat-o indeajuns.

Iar daca iti placea sa te costumezi si sa pui in scena tot felul de spectacole pentru prieteni si familie, poate ai putea sa iei cateva lectii de actorie. Indiferent de activitatile care iti placeau atunci cand erai mic, cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau, ceva ce nu ai incercat inca. Acum ca esti adult, poti transforma activitatile din copilarie in hobby-uri.

Evalueaza-ti personalitatea

In timp ce o persoana considera ca pictatul este unul dintre cele mai distractive hobby-uri, pentru altcineva poate ca nu e decat o activitate plictisitoare. Iar totul depinde de caracterul fiecaruia. Astfel, oamenii tind sa se bucure de hobby-uri care se potrivesc cu propriile lor interese, calitati si trasaturi de personalitate.

Pentru a vedea ce hobby-uri ti s-ar potrivi cel mai bine, exista diferite teste de personalitate pe care le poti face. Poti descoperi ca esti o persoana sociabila si altruista, ceea ce inseamna ca ai putea face voluntariat pentru o organizatie caritabila.

Chiar daca nu o sa gasesti din prima un hobby pe placul tau, important este sa nu te dai batut. Descopera lucruri noi, conecteaza-te cu diferite persoane si continua sa explorezi diverse activitati. Intr-un final, vei descoperi ceea ce iti place sa faci cu adevarat.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea