De prin lume adunate

#lady #societate #bune maniere

Cum sa fii o adevarata lady in orice moment

A defini ce inseamna o lady in societatea contemporana este fara doar si poate o misiune dificila. Cu toate acestea, exista cateva elemente de comportament rafinat care sunt evidente pentru oricine si care fac parte din arsenalul oricarei femei care, mai intai de orice, se respecta pe sine: politetea, respectul si empatia. A fi o lady nu mai tine de apartenenta la o familie aristocratica, ci este o notiune care s-a democratizat. Chiar daca nu este un titlu, poate fi, pentru oricare dintre noi, un atribut. Daca iti doresti sa-ti slefuiesti anumite aspecte legate de comportament, dar si de tinuta, iata cateva considerente de care ar trebui sa tii seama.

Postura

Cu siguranta stii din carti si din filme cat de importanta este pentru o lady postura. Noile studii in materie de psihologie releva faptul ca postura este importanta atat pentru interlocutorii nostri, carora le putem crea o impresie mai buna, dar si pentru propria atitudine. Cu capul sus, umerii cat mai departe de urechi si spatele drept, cu certitudine te vei simti mai stapana pe tine in orice situatie.

Interes fata de ceilalti

In interactiunea cu cei din jur, oricine ar fi ei, o adevarata lady face tot ce poate pentru a fi empatica. Ce inseamna asta? Inseamna ca atunci cand faci cunostinta cu cineva, sa incerci sa-i retii numele, sa iti asculti interlocutorii cu deschidere, sa nu judeci pripit persoanele din jur, sa-ti exprimi interesul pentru opiniile sau activitatile lor si sa nu fii retinuta in aprecieri.

Timp si dedicare

A fi o lady nu are nimic de-a face cu situatia contului tau bancar, ci mai mult cu atitudinea pe care o ai fata de tine insati si fata de ceilalti. Pentru prietenii tai si cei care te cunosc, timpul si atentia ta sunt mai importante decat orice cadou scump, de exemplu. Asadar, fa-ti timp pentru lucrurile care iti consolideaza relatiile cu cei dragi. Testeaza o reteta croasant noua impreuna cu prietena ta careia ii place sa gateasca, invita-ti in oras parintii din cand in cand si nu uita sa o suni si pe bunica ta.

Asuma-ti responsabilitatea pentru greselile tale

A gresi e omeneste, spune un proverb care nu si-a pierdut veridicitatea. Atitudinea corecta atunci cand faci o greseala este sa ti-o asumi cu demnitate si sa iti ceri scuze in mod onest. A fi o lady sau a fi eleganta nu inseamna sa fii perfecta, ci sa faci tot ce tine de tine sa ai un comportament corect in orice situatie, chiar si in cele neplacute.

Punctualitatea

Ludovic al XVIII-lea al Frantei spunea ca „punctualitatea este politetea regilor”, asa ca poarta-te ca o regina si incearca sa nu intarzii niciodata. Timpul tau, dar si al celorlalti este cat se poate de pretios, asa ca arata-le persoanelor din jurul tau ca ii respecti, fiind punctuala. Desigur, exista si situatii de forta majora, in care se poate produce inevitabilul. In astfel de cazuri, anunta-i pe cei cu care urmeaza sa te intalnesti ca vei intarzia si cere-ti scuze pentru inconvenientul creat, chiar daca vina nu-ti apartine in mod direct.

Controleaza-ti emotiile

Poate cel mai important atribut al unei lady este ca ea reuseste sa-si tina emotiile in frau. De-a lungul vietii vei fi, cu siguranta, pusa in ipostaze diferite, in relatie cu persoane care, cu sau fara voia lor, te vor enerva sau chiar infuria. Tentatia de a le raspunde pe masura este, cu certitudine, destul de mare, dar satisfactia va fi pe termen prea scurt ca sa merite. Celor care urmaresc sa te puna intr-o situatie dezavantajoasa, nu le arata ca au reusit sa te incomodeze, pastrandu-ti calmul si, atunci cand consideri ca este cazul, si zambetul pe buze. Celor care te supara din ignoranta sau fara sa vrea, incearca sa le treci cu vederea si, la final, vei fi cu siguranta mai avantajata.

Sa fii o lady, chiar si in ziua de astazi, inseamna sa stii cum sa iti pastrezi gratia si buna cuviinta in orice situatie, chiar si cand situatia este dezavantajoasa si, mai presus de orice, sa te respecti pe tine insati.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea