De prin lume adunate

# rucsac munte #drumetii #rucsac #munte #vacanta

Cum sa alegi corect rucsacul de munte?

Fiecare persoana este libera sa aleaga sa isi petreaca timpul liber cum isi doreste, astfel ca unii aleg sa piarda timpul pe internet, altii aleg sa vizioneze filme, in timp ce altii aleg sa mearga in excursii la munte.

Cei care aleg sa isi petreaca timpul liber la munte, cu siguranta alaturi de bocanci mai trebuie sa stie sa isi aleaga unul din multimea de rucsaci munte, dat fiind faptul ca rucsacul este un echipament simbol pentru cei care prefera activitatile montane.

Alegerea celor mai buni rucsaci munte poate sa fie destul de dificila pentru foarte multa lume, tinand cont de faptul ca pe piata se gasesc o multime de rucsaci.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere un rucsac munte, trebuie sa tina cont de tipul excuriilor in care vor purta rucsacul, iar aici ne referim la excursii de o zi sau la excursii de mai multe zile.

Deasemenea conteaza foarte mult si tipul de activitate desfasurata, iar aici putem aminti campingul de exemplu, catararea pe munte, iar exemplele pot continua.

Conteaza foarte mult ca persoanele care se afla in cautarea unui rucsac pe care sa il poarte in spate atunci cand merg la munte, sa stie daca opteaza pentru simple drumetii sau pentru calatorii cu cortul. Nu in ultimul rand, trebuie sa stie ce au de gand sa transporte in rucsacii respectivi.

Cu siguranta asta nu este tot, pentru ca atunci cand se alege un rucsac de munte trebuie sa se tina cont de capacitatea sau de volumul acestuia. Un rucsac ideal este acel rucsac suficient de incapator, astfel incat toate lucrurile esentiale sa poata fi transportate, iar aici discutam despre mancare, imbracaminte, accesorii, etc.

Atunci cand se alege rucsacul pentru munte trebuie sa se tina cont si de forma acestuia, astfel ca se pot gasi rucsaci cu forma patrata, cu forma rectangulara sau cu forma mai putin alungita.

Aici putem aminti faptul ca pentru o plimbare obisnuita ar fi ideal un rucsac compact, in timp ce pentru parcurgerea unor trasee ar fi ideal un rucsac care sa aiba o structura aerodinamica.

In momentul in care se alege un rucsac pentru drumetiile la munte, trebuie ca acesta sa fie ales inspirat, astfel incat din cauza kilogramelor care se afla in rucsac, sa nu se creeze o presiune foarte mare asupra umerilor si asupra coloanei vertebrale.

Tot in momentul in care se alege un rucsac, trebuie sa se aleaga un model care sa protejeze spatele, care sa creasca gradul de confort, care sa ofere o sustinere mai buna, care sa amortizeze incarcatura si care sa permita trecerea aerului.

Cea mai inteleapta alegere pentru toti cei care se afla in cautarea unui rucsac spate ar fi aceea de a-si alege un rucsac care sa fie prevazut cu centura lombara.

Deasemenea, o deosebita atentie trebuie acordata bretelelor si centurii pectorale care trebuie sa se adapteze formei anatomice a corpului, care trebuie sa fie potrivite cu latimea spatelui, care trebuie sa fie destul de late astfel incat sa fie confortabile, si care sa fie captusite cu materiale care odata cu trecerea timpului sa nu se deformeze.

Asadar, toate aceste detalii conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui rucsac munte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea