De prin lume adunate

#cos #semineu #cadouri #craciun #sarbatori #mos craciun

Cum aluneca Mos Craciun pe cos?

Pe masura ce pragatirile de sarbatori sunt in toi, copiii curiosi au o multime de intrebari despre mos Craciun. Cum ajunge mosul intr-o singura noapte la toti copiii din lume? Zboara renii cu adevarat? Cum are loc mosul pe cos ?

Una dintre cele mai dificile intrebari la care parintii trebuie sa raspunda nu are nicio legatura cu zborul renilor sau cu drumul pe care il urmeaza mosul in fiecare an, in aceeasi seara. Ceea ce ii intriga pe copii este cosul pe care mosul vine cu cadourile.

Din popor se stie ca atunci cand Mosul vine cu cadourile la fiecare casa, el nu bate la usa sau la geam. Mosul vine pe acopersiul casei si coboara pe cos, lasa cadourile sub bradul impodobit, gusta din laptele si prajiturile lasate de copii si apoi pleaca inapoi pe cos.

Dar cum aluneca Mosul pe cos? Are el loc? Are un echipament special pentru coborarea prin cos? Ce se intampla daca nici macar nu ai cos? Asta inseamna ca oamenii fara seminee nu primesc cadouri de la Mos Craciun?

Mos Craciun, ultra tehnologizat

Cu toate ca nimeni nu poate spune clar cum opereaza mos craciun ca sa intre pe cos, exista totusi o explicatie logica. Mos Craciun foloseste stiinta. Mai clar, tehnologia de miniaturizare. Mos Craciun foloseste aceasta tehnologie pentru a-si micsora dimensiunea corpului.

Michael C. LaBarbera,un profesor de anatomie de la universitatea din Chicago, crede ca reducerea distantei dintre legaturile moleculare poate fi raspunsul. Intre nucleul unui atom si electronii din jural sau exista un spatiu foarte mare si apropierea dintre molecule  poate micsora dimensiunea unui obiect. Masa obiectului ramane neschimbata si asta poate fi explicatia sunetelor pe care le auzim atunci cadn Mosul aluneca pe cos.

Dar ce se intampla cu costumul lui Mos Craciun atunci cand dimenziunea corpului se micsoreaza? Cercetatorii spun ca si costumul este “tehnologizat”. Este folosita o substanta chimica care permite costumului sa ia orice forma.

Daca insa nu ai semineu si nici cos pe care mosul sa alunece usor, atunci trebuie sa te multumesti cu o aparitie clasica, pe usa. Intrarea pe cos este insa cea preferata si este drumul corect al cadourilor: de pe acoperis sub bradul impodobit. Plus ca este si factorul de senzatie. La ce altceva te poti astepta de la un tip care calatoreste prin lumea intreaga intr-o singura noapte?

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Legendele Pomului de Craciun
Povestea lui Mos Craciun
Traditii de Craciun in jurul lumii
Renii lui Mos Craciun
Targuri de Craciun
Spiridusii lui Mos Craciun
De ce primim cadourile de la Mos Craciun in ghetute?
Traditia vascului de Craciun
Superstitii de Craciun
De ce ne dorim un Craciun cu zapada
Cele mai citite carti despre Craciun
Delicatese de Craciun

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea