De prin lume adunate

#targ #produse traditionale

Culoarea sanatatii tale la targul de produse traditionale

Bucurestenii pensionari, nascuti in mediul rural, vor deschide lada magica de zestre a bunicii, in perioada 30 iulie-1 august, pe aleile parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti.

 

La targ vei gasi toate roadele pamantului, de la rosii, vinete, pepeni verzi , vin rubiniu, miere, branza, pana la gemuri si dulceturi preparate in casa.

 

Produse traditionale din curtea romanilor

 

Pe langa ceaiuri, tincturi si siropuri, la targ vei gasi si un remediu naturist: Pernutele terapeutice din plante. Pernutele terapeutice din plante reprezinta o terapie bazata pe energiile de neegalat ale micilor vietuitoare ale pamantului acumulate de la soare, apa, sol, aer. In lada de zestre a bunicii vei gasi multe tesaturi, obiecte de decoratiuni, olarit, dar si multe surprize aduse de mesteri populari autentici din mai multe zone ale tarii. 

Ca de obicei, bucurestenii vor fi imbiati cu bucate din toate zonele tarii. La aceasta editie, gospodarii, buni pastratori ai datinilor, vin si cu multe produse de post, deoarece pe 1 august credinciosii incep Postul Sfintei Marii. 

Producatorii din Olt va vor aduce lubenite (pepeni verzi) de Scarisoara si legume proaspat culese, rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale. Produse traditionale tataresti, suberek, pide si baclava , vor fi aduse la targ din Medgidia.

 

Plimbare de weekend cu mici la gratar si bere

 

Moldovenii din Suceava vor aduce cozonac, placinte, vinuri si alte bunatati. Maramuresencele aduc prajituri traditionale din foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti sau prajitura cu mac.

Un gratar pe care vor sfarai produse traditionale din carne ii va astepta sambata si duminica pe toti bucurestenii gurmanzi si gurmeti. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, pe bulevardul Marasti, la numarul 61. Targul este deschis in perioada 30 iulie - 1 august, intre orele 9.00 si 18.00. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea