De prin lume adunate

#unde iesim #role #parc #plimbare #sport

Cu rolele prin Bucuresti

Anotimpul cald este prin excelenta anotimpul miscarii si al activitatilor in aer liber. Fie ca alegi plimbarile pe bicicleta, fie pe cele cu rolele, primavara si vara sunt momentele potrivite pentru astfel de activitati . Pe langa miscarea in aer liber si momentele de distractie alaturi de prieteni, o plimbare de o ora cu rolele face bine si pentru tonusul tau fizic.

Daca te intrebai cam cate calorii pierzi intr-o ora de mers pe role, ei bine nici mai mult nici mai putin de 900 de calorii. Asadar, nu trebuie sa mai stai pe ganduri si sa iti scoti rolele de la iernat. Pe langa miscare si kilograme in minus, mersul pe role are si alte avantaje. De exemplu poti merge la scoala sau la serviciu pe role. Astfel vei castiga o gramada de timp pretios, pe care altfel l-ai fi pierdut in trafic, si in plus vei ramane si cu cativa bani in bunzar pentru ca nu vei mai fi nevoit sa platesti abonamentul de RATB .

In Bucuresti te poti plimba cu rolele in orice parc vrei si pe orice strada, neexistand interdictii. Trebuie doar sa folosesti echipament de protectie si sa fii atent in trafic. Daca esti pasionat de roller-skating, atunci stii deja ca in capitala exista cateva parcuri in care sunt amenajate locuri speciale pentru pasionatii rolelor.

Sursa foto: wikimedia.org

Skate parcuri in Bucuresti

 

Skateparkurile sunt zone special amenajate pentru role si skateboarding si reprezinta punctele fierbinti ale parcurilor, atat pentru cei pasionti de aceste sporturi, cat si pentru cei care stau pe margine si privesc.

In Herastrau exista centrul Herastrau Skate Park Bucuresti, care se afla in parte de vest a parcului, pe la intrarea Charles de Gaulles. Aici au loc si multe competitii si evenimente pe role si skateboard. Skate Park Eroilor este amenajat de cativa ani in parcul Eroilor, de la iesirea de la metroul Eroilor. Un alt skate parc se afla la IOR, unde au loc frecvent numeroase competitii dedicate pasionatilor de role.

Si in parcul Tineretului se afla un loc special amenejat pentru cei care vor sa-si etaleze miscarile pe roti. Alte locuri unde te poti da cu rolele in Bucuresti sunt parcurile Carol, treptele din fata Academiei Militare sau treptele din fata Teatrului National Bucuresti.

Sursa foto: cityofsandusky.com

Trasee pe role prin Bucuresti

 

Daca nu vrei sa fii un mergator de role doar prin parc, atunci poti incerca sa te plimbi prin tot orasul. Iti poti schita chiar tu traseul pe care vrei sa il faci, in functie de preferintele tale. Astfel, poti face un tur al centrului Bucurestiului, sa mergi pe strazile ascunse de pe Batistei sau Mantuleasa, locuri pline de istorie, unde vei descoperi cartiere linistite si pline de verdeata.

Sursa foto: deshow.net

Mai poti merge si in zona Cismigiu -  Eroilor, un alt cartier select, plin de verdeata si linistit. Aici poti admira vechile cladiri romanesti boieresti si poti merge si in parcul Cotroceni. Un alt traseu inedit pe care il poti face pe role este cel din Dorobanti, din cartierul cu case . Strazile sunt largi, asfaltate si in general fara gropi, lucru esential atunci cand mergi pe role. Cu siguranta vei fi impresionat de acest cartier rafinat si cosmopolit. Insa, inainte de toate, poti alege orice traseu iti place din Bucuresti si poti vedea orice obiectiv turistic bucurestean de la inaltimea patinelor cu rotile.

Sursa foto : speednskill.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea