De prin lume adunate

#concurs #roman #carte #humanitas #humanitas fiction #cu manusi #mihaela nicola #armele secrete #julio cortazar

Cu manusi – un fel de ghid educativ

Intr-o societate in care ipocrizia si zambetele false au capatat o importanta mult prea mare, mihaela nicola ne sfatuieste sa ne purtam cu manusi. De altfel, Cu manusi  este un fel de ghid din care, in special, cititoarele vor afla cum este recomandat sa actioneze in diferite situatii.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas Fiction. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea Cu manusi de Mihaela Nicola a carei recenzie te invitam sa o citesti in continuare. De asemenea, ai sanse de a castiga si volumului Armele secrete de Julio Cortazar , unul dintre cei mai importanti scriitori sud-americani.

Cu manusi surprinde in capitole succinte numeroase din situatiile de viata in care este indicat sa ai o atitudine diplomata. De altfel, cartea este plina de sfaturi practice menite sa te ajute sa te orientezi corect in lumea femeilor "carieriste" din care multe dintre noi s-au trezit ca fac parte. De exemplu, in capitolul dedicat copiilor autoarea afirma urmatoarele:

"Mi se pare trist cand vad parintii unor copii de cinci, sanse ani extaziindu-se in fata progreselor fabuloase pe care le fac copiii lor la computer. (…) Nu-i cine stie ce realizare faptul ca la cinci ani copilul tau vorbeste in limba engleza si nici nu-i vreo izbanda formidabila faptul ca e campion la jocurile pe computer (…)."  Si unde este, de fapt, greseala? Si care este, de fapt, solutia? Vei afla citind cartea.  Raspunsul, insa, nu este uimitor si aproape sigur il stiai si tu.

De fapt, multe dintre capitolele din Cu manusi nu iti ofera solutii sau raspunsuri revolutionare. Din contra. Vei observa ca si tu gandesti la fel, insa , poate, nu ai avut destul curaj sa actionezi cum iti doresti. Sau, poate, pur si simplu nu ti s-a parut important.

Mihaela Nicola este specialist in Relatii Publice si Comunicare . De asemenea, detine diploma de  profesor de maniere elegante autorizata de Scoala de Protocol din Washington DC.  
 
Armele secrete, cartea – surpriza

Armele secrete
reprezinta o carte definitorie pentru stilul unic al lui Julio Cortazar: realitatea si visul se intrepatrund, cotidianul este punctat de tulburatoare evenimente inexplicabile, venite parca dintr-un taram magic.

Povestirea Funigei din acest volum sta la baza celebrei pelicule Blow-up (1996) a lui Michelangelo Antonioni , cu Vanessa Redgrave si David Hemmings in rolurile principale.

De altfel, ar fi de-ajuns doar acest volum, compus din cinci povestiri, ca sa-l consacre pe Julio Cortazar, unul dintre cei mai importanti scriitori sud-americani.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 30 aprilie, vei afla daca ai castigat.




 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea