De prin lume adunate

#ateneul roman #concerte #chopin

Cruciada Culturii la Ateneul Roman

Cruciada Culturii continua lupta impotriva Uratului. Sub blazonul Cruciadei Culturii, Bataliile Toamnei vor avea loc in fiecare luna, la Ateneul Roman. In septembrie, octombrie si noiembrie, iubitorii muzicii clasice ii vor putea asculta pe Sam Haywood, pe surorile Labeque si pe Sarah Chang in trei concerte inedite la Ateneul Roman. 

 

Chopin traieste prin Sam Haywood

 

Pe 25 septembrie, Sam Haywood aduce muzica lui Chopin la Ateneul Roman. A impresionat publicul din intreaga lume alaturi de Joshua Bell. Acum  revine si interpreteaza piese de pe cel mai recent album al sau, inregistrate chiar la pianul Pleyel, la care a cantat Frederic Chopin. In anul in care intreaga lume il celebreaza pe marele compozitor, recitalul de la Bucuresti vine ca un punct de referinta in demersul de popularizare a celor mai frumoase lucrari ale acestuia.

 

Surorile Labeque, recital de pian la patru maini

 

Katia si Marielle Labeque isi rasfata publicul pe 27 octombrie 2010 cu un dublu recial de pian la Ateneul Roman. Recitalurile de pian cantate la patru maini sunt cu atat mai speciale cu cat piesele alese sunt mai complexe. Forta lor vine din ritmul cu care se canta si sentimentul de fervoare cu care invaluie. Surorile Labeque propun pentru recitalul de la Bucuresti un program cu piese ale compozitorilor Isaac Albeniz, Claude Debussy si Maurice Ravel.

 

Sarah Chang aduce la Bucuresti celebrul concert de Brahms

 

Pe 28 noiembrie, Sarah Chang revine la Ateneul Roman intr-un concert alaturi de Orchestra Filarmonicii "George Enescu" sub bagheta dirijorului Emmanuel Villaume. "Zeita Viorii" va face din nou ca fiecare coarda a instrumentului ei atinga sufletul publicului.

Cruciada Culturii a fost initiata la inceputul anului 2010 cu scopul de a scoate la lumina repere veritabile si de a aduce la un loc oameni de cultura cu idei si viziuni comune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea