De prin lume adunate

# creaturi halloweenvampiri #creaturi inspaimantatoare # creaturi halloween #demoni #mumii #zombi #varcolaci #vrajitoare #halloween #fantome #vampiri

Creaturi inspaimantatoare de Halloween - afla unde isi au originile

Iti place sa te imbraci in monstri sau alte creaturi inspaimantatoare de Halloween, insa stii de unde provin si care le este originea? Iata cateva dintre creaturile infricosatoarecare sunt extem de populare in aceasta perioada a anului si de unde sunt provin acestea!

1. Vampiri

Vampirii au aparut prima data in folclorul slav, care astfel a reusit sa explice cum anume s-au inmultit bolile transmisibile, contagioase. Ei si-au imaginat ca mortii pot sa bea sangele celor vii si astfel se pot duce mai departe bolile. Daca cineva in sat a murit si apoi altcineva s-a inbolnavit, se da vina pe faptul ca cel mort s-a intors la cel viu pentru a-i face rau. Se faceau anumite ritualuri pe corpul celui decedat pentru a nu se mai intoarce. S-a vorbit despre Dracula si despre brutalul conducator Vlad Tepes, din Romania, care se presupune ca a fost inspiratia multor filme ce au urmat.

2. Vrajitoare

Vrajitoarele sunt acum vazute si in sens pozitiv. Insa in trecut acest lucru nu era asa. Exista si o mentiune in Biblie care spune ca vrajitoarele fac munca raului. In Evul Mediu s-au ars pe rug multe femei care erau considerate a fi vrajitoare (80000). Acum se practica Wicca, o forma de venerare a naturii.

3. Fantome

Inca din Roma Antica a pornit ideea de fantome. Acestea in momentul actual sunt considerate a fi ori sub forma transparenta si plutitoare, ori periculoase, aruncand obiecte in camera sau in oameni. Aceasta idee provine din faptul ca se considera ca orice om are corpul separat de sufletul sau.

4. Varcolaci

Se spune ca lupul nu doreste sa se transforme in varcolac pentru ca stie cat de mult rau poate sa faca atunci cand are aceasta forma si nu doreste sa nu se poata stapani. Personajele care isi schimba forma au aparut inca din vremea Greciei antice.

5. Demoni

Se crede inca din lumea antica faptul ca demonii sunt spirite rele care posedeaza oamenii. Pentru a iesi din corpul oamenilor, demonii sunt alungati cu ajutorul ritualurilor preotilor, care exorcizeaza. Demonii sunt prezenti in multe religii. Ei sunt si o metafora pentru partea rea din oameni vs. partea buna a lor.

6. Zombi

Despre zombi se spune ca nu sunt neaparat foarte destepti, dar ca ei pot sa consume oamenii vii. Intreaga poveste a inceput de la sclavii din Haiti, din religia Africana, care au reusit sa se impuna metaforic in aceasta forma, plecand de la conditiile grele in care traiau. In Caraibe, aceasta practica s-a dus catre Voodoo, care are si o explicatie interesanta legata de folosirea unei substante ce poate sa paralizeze corpul temporar, numita tetrodotoxin.

7. Mumii

Vechii egipteni inmormantau corpurile cu toate obiectele lor preferate pe care le doreau in viata de apoi si erau pusi in cavouri in desert. Cavourile nu trebuie sa fie deloc deschise si nimeni nu are voie sa ia obiectele de valoare pentru a nu deranja mortii. S-a pus problema ca mumiile ar avea niste blesteme care se activeaza daca se deschide mormantul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea