De prin lume adunate

#carte #roman #humanitas #humanitas fiction #concurs #balul fantomelor #o poveste de dragoste #poate #martin page #m-am hotarat sa devin prost

Concurs: O poveste de dragoste, poate

Virgile este obsedat de boli si de ideea de a muri. Din aceste cauze ajunge sa faca gesturi absurde, ilare sau disperate. In momentul in care primeste un telefon de la o femeie pe care nu o cunoste, dar care ii comunica ca il paraseste pentru totdeauna, lucrurile se complica si mai mult.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea O poveste de dragoste , poate de Martin Page din colectia "Cartea de pe noptiera" si romanul balul fantomelor de Radu Paraschivescu din colectia "Rasul lumii".

O poveste de dragoste, poate nu face exceptie stilului consacrat a lui Martin Page (autorul bestsellerului m-am hotarat sa devin prost). Astfel, intr-o lume aparent normala, printre oameni considerati normali, exista si o persoana care face exceptie de la orice reguli. Pentru inceput, aceasta provoaca uimire, rasete sau compasiune, spre final, insa, cititorul ajunge sa se identifice cu povestea eroului lui Martin Page, sa semene cu el, intr-un cuvant, sa ii adopte in totalitate modul de a trai.

"Existenta lui Virgile se scursese fara ca el sa incerce sa se faca remarcat. Cand te faci remarcat exista doua primejdii: te expui la lovituri si esti dat uitarii. (…) Se gandea la Marc Aureliu. Cand acesta castigase batalia impotriva barbarilor de la Dunare, care amenintau Roma, nu fericirea, ci deznadejdea pusese stapanire pe el. Victoria nu este reconfortanta. Virgile era convins de acest lucru: in viata trebuie sa te straduiesti deopotriva sa nu pierzi si sa nu castigi. Exercitiul este delicat, intr-atat de mare este puterea de atractie a celor doi poli."

Virgile este obisnuit sa isi complice inutil viata. In fiecare zi este convins de faptul ca va muri, iar atunci cand doctorii ii spun ca este perfect sanatos, pare ca ramane dezamagit de faptul ca realitatea este atat de simpla. Fara dileme, fara tragedii, fara perpetua frica de moarte, Virgile nu se simte bine. Astfel ca isi provoaca neincetat tot felul de suferinte psihice.

Intr-o zi primeste un mesaj prin care iubita lui ii marturiseste ca se desparte de el. In urmatorul moment, Virgile devine extrem de incitat. El nu isi aminteste sa fi avut vreo iubita in ultima vreme. Curios, insa, nici nu incearca sa rezolve aceasta problema, ci prefera sa se bucure de avantejele pe care i le ofera statutul de suferind sentimental. Cum se va rezolva aceasta situatie? Ramane sa citesti O poveste de dragoste, poate.

Balul fantomelor, cartea surpriza

"Daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i ce planuri ai", declara Woody Allen. Sensibil la panseul cineastului, Virgil Mihalcea, profesor de istoria literaturii universale la un liceu bucurestean din anii nouazeci, traieste fara o agenda anume.

Cvadruplu divortat, cu ambitii de ganganie si destin de euglena, el isi tine orele pe pilot-automat si simte cum il ineaca blazarea. Elevii rad de el, colegii il privesc de sus, directorul l-ar vrea pe faras. Aceasta existenta cenusie se coloreaza violent cand in garsoniera si in viata lui Mihalcea patrunde Carla Bracci, o tanara cu aptitudini de maseuza si fizic de iepuras Playboy.

Schimbarea e brusca si totala. In jurul lui Mihalcea incep sa creasca mafioti cu acoperire diplomatica, lichidatori sadici, dealeri harsiti, politisti cu agenda dubla. Totul se transforma intr-un perpetuu joc de masti in care situatiile basculeaza neasteptat. Insa Balul fantomelor nu e doar o farsa din vremea de inceput a traficului de droguri din Romania. Cartea pastiseaza deopotriva retetele thrillerelor de doi bani si ONG-urile cu gesticulatie ineficienta si apetit bugetivor.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 30 iunie, vei afla daca ai castigat.  
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea