De prin lume adunate

#intre doua avione #miss wyoming #carte #roman #humanitas #humanitas fiction #concurs

Concurs : Miss Wyoming

Din cand in cand avem nevoie de substitute ale realitatii. Pentru ca iluiza noii realitati sa fie completa, eroii acesteia trebuie sa fie frumosi, faimosi si, bineinteles, buni la suflet. De asemenea, este neaparat necesar sa aiba o viata animata de aventuri periculoase si de povesti cu happy end. Romanul Miss Wyoming genereaza exact  o astfel de realitate.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi cartea Miss Wyoming de Douglas Coupland, precum si romanul intre doua avione de Cynthia Langston.

Miss Wyoming a trait toata viata pentru glorie si pentru a-i impresiona pe ceilalti: a participat la un concurs de frumusete inca de la cinci ani, si-a facut prima operatie estetica la zece ani, mai apoi a avut posibilitatea sa fie Miss America, iar, mai tarziu, si-a inscenat propria moarte. Toate acestea din dorinta disperata de a atrage atentia.

De altfel, Miss Wyoming nu este decat produsul tipic al societatii americane din anii ’90 in care majoritatea fetelor frumoase visau sa fie actrite la Hollywood sau fotomodele admirate de totii barbatii de pe planeta. La un moment dat, insa, in mintea americancei despre care este vorba in romanul lui Douglas Coupland se produce o revelatie care ii va schimba destinul pentru totdeauna. Apoi, fata se indragosteste de un fost producator de la Hollywood care a avut un traseu al vietii destul de asemanator cu al lui Miss Wyoming.

Suna destul de cunoscuta povestea pe care o relateaza aceasta carte, nu? Dupa cum iti spuneam la inceputul acestei recenzii, uneori avem nevoie de substitute ale adevaratei vieti. De aceasta nevoie au profitat numerosi producatori de filme si scriitori care nu fac decat sa prezinte intr-un mod captivnat personaje care au vieti ideale si aventuroase.

Fie pentru ca suntem dezamagiti de destinul nostru, fie ca nu suntem destul de puternici ca sa schimbam ceva in modul nostru de a trai, un roman care sa spuna o poveste frumoasa, constituie oricand o gura de oxigen pentru cei care traiesc adevarata viata (cea care include balti care nu se pot evita, coborasuri spre pierzanie sau culmi extrem de inalte pe care este imposibil de ajuns).

Miss Wyoming este o carte tocmai buna de citit pe vremea ploioasa care, se pare, nu mai pleaca vara aceasta din tara noastra. Romanul iti deschide usa spre o lume ideala pentru unii, neverosimila pentru altii si rizibila pentru multi dintre noi.

Intre doua avioane, cartea surpriza

Fiindca nu-i tocmai ceea ce se cheama o fashionista, Lindsey Miller e de-a dreptul socata cand i se ofera un job de vis: sa scrie un newsletter pentru o agentie specializata in „vanarea trendurilor“ pe cele doua coaste ale Atlanticului. Si nici una, nici doua, viata i se da peste cap – zboara saptamanal intre New York si L.A. ca sa descopere ce e in si ce e out in moda, bate cele mai in voga cluburi in cautare de trend-setters si ia pulsul strazii in cele doua mari capitale ale sicului.

Si, in vreme ce electrizantul Manhattan i-l scoate in cale pe brokerul de pe Wall Street Victor Ragsdale, insorita Californie iese la inaintare cu Danny Wynn, un surfer bronzat, cu cei mai incredibili ochi albastri. Cum sa se imparta biata Lindsey intre cele doua vieti si care dintre cei doi barbati o fi oare Mister Right?

Intre doua avioane a intrat inca de la aparitie in topul Hot Beach Read al Star Magazine si, datorita succesului fulminant la public, continuarea romanului urmeaza sa apara cat de curand.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 9 iulie, vei afla daca ai castigat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea