De prin lume adunate

#concurs #humanitas fiction #humanitas #roman #carte #kaminski #spovedania unui ucigas

Concurs: Eu si Kaminski

"Eu si " spune povestea unui pictor orb si a unui jurnalist fitos. De Manuel Kaminski nimeni nu isi mai aduce aminte, desi acesta a fost ultimul ucenic al lui Matisse si, pentru o scurta perioada din istoria picturii, a fost considerat unul dintre cei mai pictori ai lumii.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la , regizorul cunoscutului film Good Bye Lenin! De asemenea, ai sansa de a castiga si volumul de Joseph Roth care a fost ecranizata in 1963.

Sebastian Zollner, un tanar jurnalist extrem de sperficial si de mandru de sine incearca sa faca biografia pictorului Kaminski. Pictorul a fost faimos pentru tablourile pe care le-a pictat din momentul in care a inceput sa orbeasca. Totusi, Zollner pare a fi singurul care este interesat de viata si de tablourile acestuia, in timp ce criticii de specialitate il considera un artist mare, dar nici pe departe, genial.

Jurnalistul pleaca in cautarea subiectului sau undeva in Alpi, unde Kaminski s-a autoizolat si il gaseste pe acesta intr-o stare avansata de degradare fizica. Astfel, Zollner se grabeste sa il traga de limba in legatura cu biografia sa, de teama ca batranul va muri inainte ca el sa isi scrie materialul despre artist.

Lucrurile, insa, nu sunt atat de simple precum par. In primul rand, Kaminski este foarte bolnav si pare total deconectat de ceea ce se intampla in jurul lui. In al doilea rand, fiica acestuia se comporta ca un gardian si ii interzice lui Zollner accesul liber la tatal sau. Si nu in ultimul rand, toate persoanale pe care jurnalistul le intervieveaza, par ca ascund ceva.

Spovedania unui , cartea surpriza

Cu o maiestrie a scriiturii care aminteste de romanele dostoievskiene, Joseph Roth tese in Spovedania unui ucigas deopotriva intriga unui roman politist si fina analiza psihologica a unui asasin. Urmarind implicatiile morale ale actului criminal, precum si starile de constiinta prin care trece autorul acestuia, romanul are un final-surpriza.

Din tanar ingenuu si iremediabil indragostit de o frantuzoaica frivola, robit de mirajul puterii si al imbogatirii, Golubcik se va transforma intr-un ucigas fara voie, obligat sa traiasca pentru tot restul vietii covarsit de sentimentul culpei.

In Legenda sfantului betiv, Andreas, un hoinar ajuns la Paris, in incercarea de a-si eluda luciditatea distrugatoare, isi ineaca zilele in alcool. O serie de miracole marunte si stranii intamplari fericite ii readuc pofta de viata, dar eroul uita ca fiecare interventie divina isi cere tributul si ca plata poate fi chiar propria sa viata.

"Am ucis si totusi ma consider un ", astfel isi incepe povestea, intr-un restaurant parizian, fostul agent secret Golubcik. Andreas, alcoolicul ratacitor care doarme sub podurile Senei, primeste intr-o zi doua sute de franci de la un necunoscut. Interventia miraculosului schimba ireversibil destinele ambelor personaje.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 11 iunie, vei afla daca ai castigat.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea