De prin lume adunate

#literatura #carte #roman #tritonic #concurs #paradis #cataratorii #limitele magiei

Concurs: Depaseste limitele

Cartile de la Editura tritonic iti propun o evadare din cotidian si din limitele impuse de societate. O calatorie in cautarea fericii si a iubirii, atmosfera magica a anilor ’60 si lumea palpitanta a escaladorilor, sunt doar cateva dintre subiectele incitante pe care ti le prezentam.

Paradis de A. L. Kennedy

Hannah Luckraft cunoaste aroma paradisului. Se ascunde in linistea naturii, la tara. Paradisul este dulceata pielii persoanei iubite si aroma fiecarei bauturi pe care a gustat-o. Dar nicicand nu sta pe loc. Aproape de patruzeci, Hannah incepe sa-si puna intrebari. Modul ei de viata nu e cel mai convenabil, subconstientul se revolta si sufletul e un pic nefericit. Atunci apare Robert.

Din nord-est-ul Scotiei la Dublin, de la Londra la Montreal, la Budapesta si tot inainte, Hannah calatoreste dincolo de limitele ei, dincolo de ea, in cautarea starii finale,  cea in care ea poate fi fericita, paradisul ei. Cartea poate fi gasita in librarii, la Editura Tritonic , la pretul de 24 de lei.

Limitele magiei de Graham Joyce

Graham Joyce reda in detaliu atmosfera anilor ’60, in special prin intermediul personajelor, fara sa insiste pe epoca in sine. Intr-o zona rurala a Angliei, Mammy Cullen isi creste fiica, pe Fern, tratand-o in acelasi timp ca pe ucenica sa in prepararea diverselor ierburi si tincturi. Unul dintre pacienti moare dupa o potiune administrata de Mammy, dupa care aceasta se imbolnaveste si este internata.

Fern se gaseste insa intr-o ipostaza cu totul noua. Ea trebuie sa se desurce pentru prima oara de una singura. La douazeci si unu de ani, se confrunta cu probleme cauzate de vecinii ei traficanti de droguri, la posibilitatea de a ramane fara adapost si cu necesitatea de a-si asigura un venit. Incearca sa se ghideze dupa invataturile primite de la Mammy, insa descopera ca nu e atat de usor pe cat putea parea. Cartea poate fi gasita in librarii, la Editura Tritonic, la pretul de 26 de lei.

 

Cataratorii de M. John Harrison

M. John Harrison este cunoscut mai ca autorul seriei fantasy Viriconium si a altor carti SF. Aparitia in 1998 a romanului Cataratorii a constituit o reala surpriza, atat pentru fani, cat si pentru lumea literara. Harrison este insa un practicant pasionat al escaladei, putand astfel fi foarte usor confundat cu personajul principal al cartii, pe care il cheama Mick. In urma unui divort dureros acesta se hotaraste sa paraseasca Londra, orasul in care se simtea din ce in ce mai insingurat, si se muta in nord, mai aproape de locurile pentru escaladat.

Rasfira in fata cititorilor fotografiile mentale ale noilor sai prieteni, redescopera o noua intensitate a trairii, o noua textura a vietii, mai dura si mai palpabila, asemenea stancilor si peisajului post-industrial care pare sa i se potriveasca ca o manusa.

Pe un ton uneori nostalgic, alteori limpede precum mintea celui care trebuie sa aleaga urmatoarea miscare pe stanca, M. John Harrison ne duce intr-o lume putin cunoscuta noua: cea a cataratorilor, a celor care isi testeaza limitele cu fiecare centimetru cucerit al traseului ales. Romanul a primit premiul Boardman Tasker. Cartea poate fi gasita in librarii, la Editura Tritonic, la pretul de 22 de lei.

Participa la concursul nostru si poti castiga o carte de la Tritonic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea