De prin lume adunate

#evenimente #concert #muzica #spectacol

Concert de muzica veche romaneasca

Vineri, 26 februarie, in Sala Bizantina a Palatului Cercului Militar National are loc un concert de muzica veche romaneasca sustinut de formatia Trei parale. Amfitrionul serii este cantaretul, folcloristul, profesorul si omul de televiziune Grigore Lese .

Concertul formatiei Trei Parale propune o incursiune in lumea hanurilor si a carciumilor, a micilor targuri si a mahalalelor marilor orase, din vremuri amestecate, cand moravurile orientale inca foarte puternice incepeau sa paleasca in fata noului val de mode apusene. Indiferent de unde vin toate aceste valuri de presiuni, ele sunt absorbite intr-o sinteza locala, intr-o muzica in care putem sa ne regasim identitatea culturala.

In demersul de reconstituire a acestui univers muzical, membrii grupului Trei Parale se sprijina pe consultarea documentelor vechi, pe initierea expeditiilor in sate si pe transcriptiile de epoca, printre acestea pe cele pe care Anton Pann le-a adunat in cateva volume numite Spitalul Amorului.

Biletele se pot achizitiona prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas iar online pe www.eventim.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea