De prin lume adunate

#club #concerte #teatru #film #the ark #tago mago #kulturhaus

Cluburi alternative in Bucuresti

Concerte, expozitiie, piese de teatru, proiectii de filme si preparate culinare inedite sunt noile ingrediente ale cluburilor alternative din capitala. Aceastea ofera o experienta urbana completa. Astfel, mergi intr-un singur loc, insa ai parte de mai multe experiente. La The Ark poti imbina traditiile romanesti cu tehnologia urbana, la Kulturhaus ai parte de momente culturale interesante, iar la Tago Mago savurezi preparate culinare delicoase la un concert alternativ.


 

The Ark, cladire monument transformata in spatiu alternativ
 

Dupa un proces de reamenajare, The Ark revine cu o noua imagine, intr-o noua tinuta, customizata special pentru acel loc care-si propune sa fie mult mai mult decat un simplu spatiu de petrecere a timpului liber. The Ark aduce pe piata un nou "entertainment concept". Este astfel un spatiu de socializare, relaxare si recreere care imbina ideea de interactiune culturala cu spiritul muzicii live si experienta culinara. The Ark popune o alternativa completa pentru publicul amator de restaurante, cafenele, galerii de arta, concept stores, librarii, terase sau cluburi.

Primul nivel al noului concept se constituie sub forma unui spatiu deschis. Este format dintr-un restaurant, o cafenea, o zona de lounge precum si zona special amenajata pentru iubitorii de film. Acestia vor avea ocazia sa experimenteze silent cinema, o tehnologie de ultima ora, in premiera in Romania, care foloseste un sistem audio special bazat pe casti wireless.

The Ark underground este destinat muzicii, fie sub forma unor petreceri tematice, fie in esenta pura, in concerte live cu artisti autohtoni si internationali. Spatiul a fost transformat intr-o gazda pentru evenimente culturale precum expozitii de pictura, fotografie sau sculptura, workshop-uri, conferinte, piese de teatru sau proiectii de film. Intreaga experienta  de la The Ark este asezonata cu meniuri pregatite de The Caterer, maestru in arta culinara romaneasca .

La The Ark ai parte de o experienta completa. Pot merge la concerte, in club, la restaurant si poti viziona si un film. Spatiul de la The Ark se completeaza cu locuri speciale pentru jocuri: wii, ping pong, board games, fusball sau darts. De asemenea, gurmanzii se pot desfata cu produse traditionale romanesti, la targul Taranului Roman, deschis in fiecare weekend.

The Ark este cel mai recent renovata cladire de patrimoniu a Bucurestiului. In Bucurestiul de alta data cladirea era cunoscuta sub numele de Vama Antrepozite sau Bursa Marfurilor, din 1898. Este o cladire monument si face parte din ansamblurile cunoscute sub numele de "arhitectura industriala".

The Ark se afla pe Calea Rahovei, la numarul 196 A, in apropiere de Piata de Flori.
 

Kulturhaus, casa de cultura pentru urbani
 

Kulturhaus inseamna in limba germana "casa de cultura". Kulturhaus este un concept extrem de nou si este loc unde manifestarile culturale de orice fel  sunt la ele acasa. Astfel, la Kulturhaus poti merge la concerte live, expozitii de fotografie, grafica sau pictura, cenacluri literare, vizionari de filme de arta, teatru experimental, art-performance, arta monumentala, arhitectura, scenografie si teoria costumului si multe alte evenimente.

Kulturhaus este format din mai zone. La parte se afla Klubhalle, sala de club. La etaj se afla si Festhalle, care este impartit in mai multe zone. Fotohalle este locul unde au loc expozitii foto si de arta. Musikhalle este sala de concerte. Filmhalle si Theaterhalle sunt salile unde se pot viziona filme si unde vor avea loc repezentatii teatrale.

Kulturhaus se afla pe strada Sfanta Vineri, la numarul 4, in locul clubului Twice.
 

Tago Mago, muzica si cultura altenativa pe paine
 

Tago Mago mixeaza formulele de club, bistro si terasa cu ateliere culturale polivalente. In acest club ptoti merge la film, expozitii de fotografie, pictura, teatru, sala de auditie si performace-uri. Clubul pune la dispozitie patru niveluri: subsol, doua etaje, mansarda plus terasa. In aceste spatii se vor desfasura in paralel activitati culturale si un mix de stiluri muzicale variind de la obisnuitul indie, de moda veche si noua, la amestecuri eteroclite de jazz, fusion sau electro.

Tago Mago este locul unde mananci si bei bine, petreci pana la ziua si te culturalize. Ai astfel parte de o experiente completa de muzica si cultura alternativa. Clubul Tago Mago se afla pe strada Sperantei , la numarul 21.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea