De prin lume adunate

#restaurant #club mandala #librarie #ceainarie #vegetarian #bucuresti #meniu #unde iesim #restaurant vegetarian

Club Mandala - mai mult decat un restaurant vegetarian

Vineri seara am ajuns cu prietenele in Mandala Club, un restaurant vegetarian si nu numai, din Bucurestiul boem din zona Mantuleasa. Localul, aflat pe str. Paleologu la numarul 20, este usor de gasit, fie daca vii dinspre Unirii sau dinspre Armeneasca.
Ce inseamna Mandala?
Mandala inseamna in sanskrita cerc si este reprezentarea grafica a unui concept atotcuprinzator din Marele Univers.
Astfel si mandala club este mai mult decat un restaurant. Pe langa mancarea buna si fara carne, la Mandala gasesti o ceainarie care te invita sa incerci aromele celor mai ecologice ceaiuri din Bucuresti (nu am incercat, dar asa se lauda ei), o librarie plina de carti pe teme de spiritualitate si dezvoltare personala, dar si un magazin de bijuterii din argint si cristale semi-pretioase.
Ce mancam la Mandala?
De cum am trecut pragul restaurantului, m-a cuprins o senzatie de relaxare si de liniste, poate si datorita muzicii de chill-out, poate si datorita faptului ca era vineri seara si tocmai incepea weekend-ul.
Ne-am asezat la una din mesele din incaperea principala si am deschis rapid meniul. Am crezut ca alegerea unor feluri de mancare vegetariene nu va constitui o proba olimpica, dar meniul era prea ispititor, mai ales ca nu ne puteam hotari intre Anatolian Delights (o musaca de cartofi cu vinete si multe alte ingrediente) sau Kadai cu panglicuzze (o portie de paste BIO peste care este asezat un strat generos de legume calite in sos de soia dulce acrisor si un strat de iaurt).
In cele din urma le-am ales pe amandoua si nu am regretat. Pentru portia de musaca cu vinete am platit 15 lei, iar pentru Kadai-ul cu paste, 13 lei. Kadai poate fi comandat si fara paste, iar portia va fi evident mai mare si costa 12 lei. Meniul este in esenta ovo-lacto-vegetarian, dar daca nu consumati produse de origine animala sau tineti post, puteti preciza acest lucru cand comandati.
Meniul mai cuprinde o serie de salate bogate asezonate cu ulei de masline, varianta locala de fast-food, adica gustari rapide precum tartele Panonia cu chimen si ardei si cateva feluri de supe/ciorbe de legume.
La desert ne-am delectat cu Dynamic Express (o combinatie delicioasa de banana, portocala, nuci, vanilie si ciocolata) - 11 lei, Mahalo (o portie de mere apetisante prajite in unt cu scortisoara si inghetata de caramel si vanilie) – 12 lei si un tort cu caise si nuci – 11 lei.
Ce bem la Mandala?
Cam tot ce poti bea in oricare restaurant (diverse sortimente de bere, vinuri, apa sau racoritoare) plus sucuri de fructe si legume proaspat stoarse, niste shake-uri pe baza de suc natural de fructe, lapte si rom si o bere de ghimbir pe care regret ca nu am incercat-o, dar o voi face cu prima ocazie cand voi reveni la Mandala.
Bineinteles, puteti incerca si unul din ceaiurile aromate propuse de ceainaria Mandala.
De ce Mandala?
Pentru ca are o atmosfera relaxanta, pentru ca poti rasfoi o carte in timp ce astepti mancarea (nu dureaza mai mult de 20 de minute pentru mancare, iar bauturile apar pe masa imediat), pentru ca nu vei simti miros de mici si gratar si nici nu vei gasi bucati de carne ratacite prin supa de legume ca in restaurantele mixte in care chelnerii se uita la vegetarieni ca la niste creaturi SF, pentru ca oricat de aglomerat ar fi, Mandala va ramane spatios, aerisit si linistit si pentru ca toaleta este ca o sufragerie zen.
Pentru mai multe detalii despre clubul Mandala, incercati aici. Pentru rezervari, puteti suna la numarul 0722.654.099.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea