Carti

#citeste romaneste #autori romani #citit #lectura

"Citeste Romaneste", o campanie de sprijinire a scriitorilor romani

Ministerul Culturii anunta faptul ca libraria online Libris.ro se alatura campaniei „Citeste Romaneste”, campanie lansata saptamana trecuta. Initiativa are ca scop promovarea scriitorilor romani si a literaturii locale in randul cititorilor. Cu sprijinul Libris.ro, „Citeste Romaneste” va castiga un nou public si va putea sa extinda promovarea literaturii romane.

 

In prezent, volumele semnate de autorii romani reprezinta, anual, mai putin de 20% din vanzarile de carte inregistrate de Libris.ro, una dintre cele mai mari librarii online din tara. In acest procent sunt cuprinse atat volumele de beletristica, cat si cele de carti pentru copii, poezie, spiritualitate si stiinte umaniste.

„Campania Citeste Romaneste, demarata de noi, atrage tot mai multi parteneri de valoare si ne bucura faptul ca este apreciata si sustinuta. Intr-un timp foarte scurt, de numai o saptamana, pe langa marile platforme de comert online care ni s-au alaturat am descoperit, in mod placut, ca sunt si persoane din zona social-media care se implica si promoveaza campania. Multumim tuturor partenerilor nostri pentru sprijinul acordat scriitorilor romani. Indemn publicul sa acceseze aceste platforme de vanzare de carti si sa descopere scriitorii nostri contemporani care sunt valorosi si care merita cititi”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

„De mai bine de 7 ani, am demarat, pe Libris.ro, actiuni de promovare a scriitorilor autohtoni, cea mai importanta fiind campania Autorul Lunii, prin care punem la dispozitie carti cu autograf ale celor mai populari scriitori romani. Ponderea reprezentata de cartile cu autori romani ramane, insa, destul de mica, pentru ca si numarul aparitiilor editoriale anuale este relativ redus. De aceea, initiativa Ministerului Culturii este una remarcabila si aderam la ea cu entuziasm. Fiecare campanie de incurajare a lecturii aduce beneficii majore societatii noastre. Promovarea autorilor romani face chiar mai mult, oferind un context favorabil dezvoltarii pietei locale de carte, un demers necesar pentru a ajunge competitivi pe plan international”, declara Laura Teposu, CEO Libris.ro.

Odata cu aderarea la campania initiata de Ministerul Culturii, Libris.ro lanseaza pe site o sectiune dedicata autorilor romani, ce preia numele campaniei. Astfel, pe https://www.libris.ro/lp/citesteromanestelibris se regasesc, incepand de astazi, aproape 4000 titluri semnate de autori romani. Dintre acestea, aproape 2500 sunt incluse in categoria Beletristica si peste 1500 sunt carti pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea