De prin lume adunate

#schi alpin #medalii #romani #schi

Cine sunt sportivii romani care au castigat 6 medalii la schi alpin

O romanca a castigat ambele curse la cea de-a treia editie a competitiei de schi alpin de nivel international FIS Children Trophy din Poiana Brasov. Sportiva Jennifer Barbara Nagy Remetean a iesit pe primul loc miercuri la slalom urias si joi la slalom. In total, ai nostri au cucerit noua medalii.

Printre tarile care au pariticipat la competitia organizata in masivul Postavaru se numara Austria, Georgia, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Romania, Ungaria si Brazilia.

Lista castigatorilor

Slalom Urias

La proba Slalom Urias, U14 baieti, primul loc a fost castigat de Romania, prin Alexandru-Matei Oancea, cu un timp de 44.34. La o diferenta de 2.65 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot Romania, cu David Cernea avand un timp de 46.99, iar al treilea loc a fost ocupat de Slovacia, reprezentanta de Hugo Rybar, cu 47.17.

La proba Slalom Urias, U14 fete, pe primul loc s-a clasat Romania, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu un timp de 46.84, urmata de Alexa Partos, din Ungaria, la o diferenta de 1.36 secunde cu 48.20, in timp ce al treilea loc i-a revenit tot Ungariei, reprezentata de Zsofi Gal, cu un timp de 48.34.

La proba Slalom Urias, U16 baieti, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Niklas Kurz, cu un timp de 1:26.37, urmat de Felix Ebner, tot din Austria, la o diferenta de 0.04 secunde cu 1:26.41, in timp ce al treilea loc a fost cucerit tot de Austria, prin Giacomo Ladstatter, cu un timp de 1:27.17.

La proba Slalom Urias, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:26.34, urmata de Amelie Gstrein, tot din Austria, la o diferenta de 2.50 secunde cu 1:28.84, in timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentata de Anna Kiss, cu un timp de 1:33.75.

Slalom

La categoria de varsta U14 baieti, proba de Slalom a fost castigata de Slovacia, Hugo Rybar avand un timp de 1:35.59. La o diferenta de 2.67 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Ungaria, prin Szelyes Szilard Szabo cu 1:38.26. Iar locul al treilea a revenit Romaniei, prin Petru Luca Draghici care a reusit un timp de 1:38.63.

De asemenea, la proba de Slalom, U14 fete, Romania a ocupat primul loc, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean cu un timp de 1:35.95. Pe al doilea loc, la o diferenta de 0.04 secunde, s-a clasat tot Romania, reprezentata de aceasta data de Corlateanu Ioana, cu un timp de 1:35.99, in timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria, prin Zsofi Gal cu timpul de 1:40.90.

In ceea ce priveste proba de Slalom, U16 baieti, Austria a castigat primul loc, prin Niklas Kurz, care a reusit un timp de 1:23.32. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Giacomo Ladstatter, cu 1:26.10, iar al treilea loc a fost ocupat de Brazilia, prin Valentino Caputi cu un timp de 1:29.39.

La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:25.51, iar la o diferenta de 0.43 de secunde, s-a calificat tot Austria pe locul doi, reprezentata de Melanie Dittinger, cu 1:25.94. De altfel, al treilea loc a revenit Ungariei, Anna Kiss avand un timp de 1:30.90.

Ce spun antrenorii straini

Antrenorii sportivilor straini au descris, la unison, cea de-a treia editie a FIS Children Trophy drept una "exceptionala". "A fost cea mai buna competitie la care am participat vreodata! Si am fost un schior activ in ultimii 20 de ani. Clar a fost cea mai grozava! Romania este pregatita pentru competitii si mai mari si sunt convins ca vor aparea aici curse de mare anvergura!", a marturisit antrenorul Georgiei, Ika Abramashvili.

Capitanul echipei Austriei, Stefan Grugger, a afirmat: "A fost o placere pentru noi sa concuram aici. Modul in care a fost organizata competitia a fost excelent, la fel si partia. Am fost si anul trecut si vom veni si anul viitor".

"FIS este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanta. La FIS iei puncte care-ti clarifica locul in clasamentul Mondial. Nu exista diferenta de calitate a partiilor sau in privinta organizarii fata de alte tari din Europa de Vest si cea din Poiana Brasov", declara recent multiplul campion national si international la schi Ioan Valeriu Achiriloaie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea