De prin lume adunate

#unde iesim #parcuri bucuresti #parcuri racoroase

Cele mai racoroase parcuri din Bucuresti

In zilele caniculare de vara cauta racoarea in parcurile si gradinile din Bucuresti. Majoritatea parcurilor sunt frumos amenajate, au spatii special create pentru relaxare si distractie si reprezinta o adevarata oaza de racoare.


Parcul Kiseleff


Parcul Kiseleff este amplasat de-o parte si de alta a Soselei Kiseleff. Parcul a fost amenajat in anul 1832, o data cu realizarea soselei Kiseleff, dupa planurile arhitectului Wilhelm Mayer, care a contribuit si la amenajarea Parcului Cismigiu.

In parc exista mai multe statui reprezentand busturile unor oameni de cultura precum Nicolae Leonard, Ovidiu sau Barbu Stefanescu Delavrancea si un complex de statui format din patru piese, realizate de sculptorul George Apostu.

In aprilie 2000 in parc a fost construit Monumentul Infanteriei Romane. Monumentul este construit in bronz, de sculptorul Ioan Bolborea si se afla amplasat pe locul in care in perioada interbelica a existat un monument al infanteristului, daramat de generalul Ion Antonescu la presiunile lui Hitler.


Gradina Botanica


Gradina Botanica din Bucuresti si-a deshis portile in 1891, cand au fost inaugurate serele si cladirea Institutului Botanic, bombardata in 1944. Gradina Botanica a fost realizata de catre profesorul Dimitrie Brandza si de arhitectul peisagist Fuchs, originar din Bruxelles. In timpul celor doua razboaie mondiale, gradina a fost bombardata si a fost refacuta de fiecare data de numerosi botanisti.

Gradina cuprinde sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice, sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor" si complexul de sere. Acesta permite cultura plantelor exotice din regiunile calde ale globului si cuprinde flora tropicala si subtropicala din Africa, India, Indonezia, America de Sud.


Parcul Circul de Stat


Parcul Circul de Stat a fost infiintat in 1960 cu scopul de a pune in valoare cladirea Circului de Stat. Acest parc este in intregime artificial si a fost realizat dupa planurile arhitectului Valentin Donose. In mijlocul parcului se afla Lacul cu izvoare naturale, pe malul caruia cresc lotusi egipteni.

Un punct de atractie al parcului il reprezinta sculpturile in trunchiurile arborilor uscati realizate de artistul plastic C.Teodorescu. In ultimii ani, au fost realizate mai multe lucrari de amenajare a parcului: pentru flora, refacerea aleilor si un sistem de iluminat.


Parcul Cismigiu


Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti si este amenajata in genul parcurilor englezesti. In 1779 domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti a ordonat sa se construiasca doua cismele.

Numele parcului provine tocmai de la aceste cismele: seful lucrarilor avea titulatura de Marele Cismigiu. In Cismigiu se afla si un lac cu un debarcader de unde se pot inchiria barci de agrement.


Parcul Herastrau


Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul a fost o atractie pentru bucurestenii instariti inca din secolul XVIII. Parcul este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata sportului si distractiei.

In Bucuresti te mai poti racori si in parcurile Icoanei, Ioanid, Venus, Tineretului, Bordei, National, IOR, Plumbuita sau Tei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea