De prin lume adunate

Cele mai frumoase statiuni balneare din Romania

In Romania exista numeroase statiuni balneoclimaterice , recunoscute in intreaga lume pentru proprietatilor lor tamaduitoare. Izvoarele de ape minerale si termale sunt extrem de benefice pentru tratarea a numeroase afectiuni. Poti petrece un concediu relaxant si sanatos in statiuni precum Ocna Sibiului , Calimanesti, Borsec, Olanesti sau Herculane .

 

Ocna Sibiului


Statiunea Ocna Sibiului se afla la 12 kilometri de orasul Sibiu, intr-o zona al carei subsol este bogat in zacaminte de sare care au dat nastere la numeroase lacuri sarate. Aici exista bazine cu apa minerala clorurata - sodica, lacuri si namoluri terapeutice.

Aici se pot trata afectiuni reumatismale, posttraumatice, neurologice, ginecologice sa de nutritie.

 

Calimanesti - Caciulata


Statiunea Calimanesti - Caciulata se afla in judetul Valcea. Dispune de un climat de dealuri, iar in statiune se gasesc apemineralesulfuroase, clorurate, bromurate, izotermale si hipertermale. Chiar si imparatul Napoleon al III -lea al Frantei a folosit apelemineraleimbuteliate aici.

Tratamentele si procedurile aplicate aici cuprind bai cu ape minerale, aerosoli si inhalatii, electroterapie, hidroterapie, gimnastica medicala, masaj sau aerohelioterapie.

Aici se pot trata afectiuni digestive, hepato-biliare, renale, boli de nutritie si reumatismale.
 

Borsec


Statiunea Borsec, denumita si "Regina apelor minerale", este recunoscuta pentru apele minerale cu efecte terapeutice. Statiunea se afla in judetul Harghita si dispune de 15 izvoare de ape bicarbonate, sulfuroase, magnezice, sodice, calcice si carbogazoase.

Apele minerale se pot folosi atat pentru cure interne, cat si pentru cure externe. La Borsec se trateaza afectiuni digestive si cardiace.
 

Baile Olanesti


Statiunea Baile Olanesti este situata in apropiere de Ramnicu Valcea. In aceasta statiune se afla cele mai multe izvoare minerale din Romania. Apele se folosesc atat in cure externe, cat si in cure interne.

Aici se trateaza afectiuni digestive, hepato-biliare, renale, metabolice, dermatologice si respiratorii.
 

Baile Herculane


Statiunea Baile Herculane este cea mai veche statiune balneara din Romania. Se afla in apropierea orasului Drobeta Turnu Severin. Este renumita pentru izvoarele termale cu proprietati tamaduitoare. Apele termale din aceasta statiune sunt bogate in sulf, calciu, magneziu, sodiu, brom si iod.

Sunt indicate pentru tratarea afectiulor reumatismale, respiratorii, neurologice si metabolice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea