De prin lume adunate

#unde iesim #timp liber #parcuri #parcuri naturale

Cele mai frumoase parcuri naturale din Romania

Romania adaposteste comori peisajistice extrem de valoroase. Daca inca nu ti-ai facut planurile de vacanta, poti petrece cateva momente placute in parcurile naturale de la noi din tara. Te vei afla in mijlocul naturii si vei putea vedea specii rare de plante si animale.

Iata unde poti merge:

Parcul natutal Apuseni

Parcul National Apuseni se afla in vestul tarii, in muntii Apuseni. In cadrul parcului se gasesc pesterile Hodobana, Izbucul Tauz, Coiba Mare si Cetatile Ponorului. Tot in acest parc se gasesc si cativa ghetari: ghetarul de la Scarisoara sau ghetarul Focul Viu.

Tot aici se gaseste si Pestera Ursilor, care este singurul sit paleontologic din Romania cu resturi fosile apartinatoare speciei Ursus spelaeus. De asemenea, parcul adaposteste numeroase specii de plante si animale. Pesterile au o importanta deosebita si datorita populatiilor de lilieci.

Balta Mica a Brailei

Balta Mica a Brailei, zona umeda de interes international, este ultimul vestigiu ramas in regim natural de inundatie pe cursul inferior al Dunarii, dupa desecarea fostei Delte Interioare, care conserva complexe de ecosisisteme acvatice si terestre intr-o forma apropiata de cea initiala.

Singurul mod de a ajunge in Parcul Natural Balta Mica a Brailei este traversarea bratelor Dunarii cu ambarcatiuni mici sau cu bacul, avand puncte de plecare localitatile din jurul Baltii Mici a Brailei. Turistii pot vizita colonia mixta de cormorani, egrete si starci si lebedele de pe lacul Cucova. Fiecare dintre cele sapte insule ale ecosistemului reprezinta o atractie turistica particulara.

Parcul Natural Gradistea Muncelului Cioclovina

Parcul natural Gradistea Muncelului-Cioclovina este o arie protejata de interes national. Din anul 2007 este protejat ca propunere de sit pentru reteaua ecologica europeana NATURA 2000, in vederea conservarii habitatelor naturale si a speciilor de plante si animale salbatice de interes comunitar.

Parcul este situat in Muntii Sureanu, pe teritoriul administrativ al comunelor Baru, Bosorod, Banita, Orastioara de Sus. Ocupa o suprafata de 38.184 ha. Aici se afla siturile arheologice aflate in Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costesti, Blidaru, Luncani-Piatra Rosie si asezarile etnografice autentice din Platforma Luncanilor.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina adaposteste o mare varietate de specii caracteristice reliefului montan si carstic, reprecum ursi, lupi, rasi, cerb carpatin, pisica salbatica sau bursuc.

Parcul Natural Vanatori Neamt

Parcul Natural Vanatori Neamt a fost infiintat in anul 1999. Se afla situat in judetul Neamt, la granita cu Suceava, in apropierea orasului Targu Neamt. Are o suprafata de peste 30 de mii de hectare. Parcul Natural Vanatori Neamt adaposteste o mare divesitate floristica si faunistica. Flora Parcului Natural Vanatori Neamt contine peste 50 de raritati floristice in Romania.

In parcul natural Vanatori Neamt se gasesc o serie de specii rare precum ursul brun, lupul, rasul, vidra, zimbrul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea