De prin lume adunate

#gradini zoologice #destinatii de vacanta #animale

Cele mai frumoase gradini zoologice din lume! Trebuie sa le vezi cel putin o data in viata

Gradinile zoologice ne arata parti ale lumii pe care altfel, poate, nu am avea cum sa le vedem. Animalele transpuse in peisaje reprezentate cat mai realistic te vor purta intr-o singura zi in toate colturile lumii. Iata care sunt cele mai frumoase gradini zoologice din lume, pe care merita sa le vizitezi cel putin o data in viata.

1. Henry Doorly Zoo - Nebraska, SUA

Aceasta este gradina zoologica cea mai mare din Nordul Americii, cel mai mare desert interior din lume, are cea mai mare expozitie nocturna din lume, mlastina si padure interna.

 

2. Singapore Zoo - Singapore

Aceasta gradina zoologica este 100% fara custi pentru animale. Aici poti lua micul dejun cu urangutani liberi in habitatul lor si poti sa interactionezi cu unele animale si pasari.

 

3. San Diego Zoo - California, SUA

Este un pionier in expozitia in aer liber, fara custi, cu recreerea habitatului natural al speciilor diverse de animale.

 

4. Gradina Zoologica Berlin - Germania

Aici sunt 20000 de animale si 1500 de specii. Se recreaza habitatul normal al animalelor.

 

5. Bronx Zoo - New York, SUA

Se stie ca este una dintre cele mai lungi gradini zoologice si ca se ocupa de salvarea anumitor specii de animale. Pe langa acestea, exista si cinematograf 4D, atractii diverse, precum hranirea animalelor.

 

6. Tiergarten Schonbunn - Viena, Austria

Este deschisa in 1752 si este cea mai veche gradina zoologica din lume. Aici a fost primul elefant care s-a nascut in captivitate si prima inseminare a unui panda si nasterea puiului din Europa.

 

7. Gradina Zoologica Nationala din Africa de Sud - Pretoria, Africa de Sud

Aceasta gradina zoologica este uriasa si are multe animale care s-au nascut chiar aici. Se ofera si plimbari de noapte si zone unde se poate dormi. Nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu deplasarea pentru ca sunt oferite masini de golf special pentru asta.

 

8. Edinburgh Zoo - Edinburgh, Scotia

Aici este primul loc din lume care a tinut vreodata pinguini si koala si panda uriasi. Este un loc special pentru conservarea speciilor pe cale de disparitie.

 

9. Smithsonian’s National Zoo - Washington DC, SUA

Aici sunt tinute si salvate si tratate peste 1800 de animale. Se fac studii pentru tratarea diverselor boli si intrarea poate sa fie libera.

 

10. Chester Zoo - Chester, Anglia

Aceasta este una dintre cele mai mari gradini zoologice din Anglia si se preocupa de animalele pe cale de disparitie, precum girafele si okapi. Acum vizitatorii pot sa vada si niste pui.

 

11. Toronto Zoo - Toronto, Canada

Aici sunt tinute peste 16000 de animale si sunt create conditii asemanatoare celor naturale pentru acestea. Se pot vedea aici: girafe, gorile, panda, etc si vizitatorii trebuie sa tina cont de faptul ca au mult de mers cand intra in interiorul gradinii zoologice.

 

12. Basel Zoo - Basel, Elvetia

Aceasta gradina zoologica are peste 1.8 milioane de vizitatori anual si este stricta in legatura cu modul in care hraneste animalele si cum are grija de comportamentele si nevoile lor. Se ocupa de animale pe cale de disparitie precum maimutele si rinocerii indieni si okapi. Se doreste sa se construiasca un acvariu urias. Animalele au spatiu urias de plimbare si trai foarte bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea