De prin lume adunate

#harry potter #amintiri din copilarie #peter pan #carti pentru copii

Cele mai frumoase carti pentru copii

Despre copilarie se spune ca este cea mai frumoasa perioada din viata omului. Desi poate ai depasit de mult timp etapa papusilor, masinutelor si a jocurilor de tot felul, te incapatanezi cateodata sa recunosti ca ai devenit om mare. Iata trei dintre cele mai frumoase carti scrise pentru copii, dar pe care poti sa le citesti si la maturitate, fara sa te temi ca si-au pierdut din farmec.



J. M. Barrie - "Peter si Wendy" (cunoscut sub numele " Peter Pan ")


, supranumit "Baiatul care nu vrea nu vrea sa creasca mare", este unul dintre cei mai indragiti eroi ai literaturii pentru copii. Peter Pan a fost initial personajul principal al unei piese de teatru, pusa in scena in 1904 – "Peter Pan or The Boy Who Wouldn’t Grow Up" – si transformata in 1911 in primul roman din serie.

Peter Pan este baietelul care refuza sa creasca, locuieste pe Taramul de Nicaieri (Neverland) alaturi de Baietii Pierduti, lupta contra piratilor si a capitanului Hook, zboara si este prieten cu zanele si sirenele. Romanul "Peter si Wendy" a fost indragit de atati copii, incat lui Peter Pan i s-au ridicat doua statuete: una in Gradina Kensington din Londra si alta in Kirriemuir, Scotia.


Ion Creanga -


" Amintiri din copilarie " este considerata de majoritatea criticilor literari drept cea mai mare capodopera a lui Ion Creanga.

Cartea, scrisa in perioada 1881-1888, istoriseste cu umor cele mai frumoase intamplari din copilaria lui Creanga, cunoscut in roman sub numele de Nica a lui Stefan a Petrei. Printre cele mai savuroase episoade relatate in carte putem aminti cele legate de furtul cireselor, de peripetiile prin care trece Nica la scaldat sau atunci cand sterpeleste pupaza din tei.


J.K. Rowling - seria "Harry Potter"


Cartile din seria "Harry Potter", sapte la numar, au transformat-o pe J.K. Rowling in cea mai mai vanduta scriitoare de pe planeta.

Cartile infatiseaza fascinanta lume a vrajitorilor si aventurile prin care trece tanarul vrajitor Harry Potter, dar si prietenii sai, Ron Weasley si Hermione Granger. Punctul central al povestii il reprezinta conflictul dintre Harry si intunecatul vrajitor Cap-de-Mort, cel care i-a ucis pe parintii.

Cele sapte volume "Harry Potter" au fost traduse in peste 63 de limbi si s-au vandut in peste 450 de milioane de exemplare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea