'Toti avem propriile noastre masini ale timpului. Unele ne duc inapoi si se numesc amintiri. Unele ne duc inainte si se numesc visuri', spunea celebrul actor Jeremy Irons. Cele mai multe masini ale timpului sunt, insa, cesurile care ticaie neincetat pe incheieturile mainilor sau pe zidurile caselor. In continuare, iata care este oferta de cesuri de lux pe care le poti achizitiona in Romania.

De ce sa iti cumperi un ceas de lux cand intreaga lume se gaseste in criza economica? In primul rand, pentru ca este o investitie foarte buna. Ceasurile de lux nu se demodeaza, din contra, cu timpul este foarte posibil sa le creasca valoarea. Mai ales daca au fost fabricate in editii limitate de catre firme cu traditie in industria ceasornicariei.

In plus, ceasurile de lux pot fi folosite si ca bijuterii. In general, acestea sunt confectionate din metale pretioase (aur galben sau alb, platina) si sunt impodobite cu bratari de lux sau cadrane incrustate cu diamante de diferite culori, pietre semipretioase, sidef, argint aurit etc. Majoritatea sunt rezistente la apa, in timp ce unele modele sunt dotate cu sisteme antialergice.

De asemenea, cesurile de lux sunt foarte utile pentru ca dispun de numeroase gadgeturi foarte folositoare (baza de date, busola, GPS etc).

Unde gasesti cesuri de lux

Marcile traditionale de ceasuri si-au deschis reprezentante peste tot pe teritoriul Romaniei. Ai ocazia sa achizitionezi cele mai scumpe ceasuri din lume de la magazinele Helvetansa, de exemplu. Pentru un Piaget vei scoate din buzunar intre 30.000 RON si 120.000 RON, in functie de model. De altfel, Piaget detine si unul dintre cele mai scumpe modele de ceasuri din lume. Se numeste piaget limelight si costa nici mai mult nici mai putin de 769.000 de euro.

In cazul in care iti plac cesurile rafinate si performante, specialistii iti recomanda modelele vacheron constantin. Aceasta este cea mai veche manufactura elvetiana. Cel mai ieftin ceas marca Vacheron Constantin costa aproximativ 35.000 RON, iar cel mai scump ajunge la 135.000 RON.

Dintre marcile celebre care produc ceasuri de lux, Cartier este recunoscut pentru volumul generos al exemplarelor sale. Cele mai ieftine modele Cartier pe care il gasesti in tara noastra costa in jur de 9.000 RON, in timp ce pentru cele mai scumpe modele scoti din buzunar 90.000 RON.

In Bucuresti, magazinele Helvetansa se gasesc pe B-dul Nicolae Balcescu, nr. 25 si pe Calea Victoriei, nr. 88, in timp ce in Pitesti adresa este Str. Victoriei, nr. 1.

Celebrele ceasuri Breguet le gasesti la magazinele Cellini din Bucuresti (Bd. Unirii nr 8, bl 7A). Cel mai ieftin model Breguet costa 20.000 RON, iar cele mai scumpe modele ajung la preturi de cateva sute de mii de RON.

In cazul in care iti doresti un anumit model pe care firma nu il detine in magazainele sale, poti sa faci comanda si il vei primi dupa aproximativ doua luni.

Am vesti bune si pentru pasionatii de ceasuri Rolex. Firma este reprezentata in Romania de firma Chronolink (JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Calea 13 Septembrie). Cel mai ieftin ceas Rolex costa in jur de 15.000 RON si poate ajunge la 340.000 RON. De asemenea, ai ocazia sa comanzi exact modelul de Rolex pe care ti-l doresti, dar este necesar sa astepti aproximativ sase saptamani pana sa il admiri pe mana ta.

Ceasuri de lux accesibile

Cei care nu isi doresc neaparat sa detina cele mai scumpe ceasuri de pe piata romaneasca, insa ar opta, totusi, pentru un ceas bun si valoros au ocazia sa achizitioneze ceasuri de lux la preturi mult mai accesibile. Acestea nu sunt fabricate de firmele cu traditie, dar sunt celebre si au o valoare incontestabila.

La B&B Collection gasesti marci precum Dior, Gucci, Versace, Seiko etc. Firma are reprezentante in aproximativ toate orasele mari ale tarii. In Bucuresti este necesar sa cauti magazinele B&B Collection in principalale supermarketuri sau malluri ( Auchan, Carrefour, Cora, Real, Plazza Mall, Titan Mall, Magazinul Unirea si Magazinul Victoria).

De la Topceas, ai ocazia sa comanzi on-line ceasuri care au preturi cuprinse intre 400 si 2.500 RON.

De asemenea, de anul trecut a aparut Antic horologivm, primul magazin de ceasuri de lux la mana a doua. Acest magazin propune, de fapt, ceasuri la care proprietarii au renuntat din diferite motive. Niciodata, insa, din cauza ca nu mai functionau.

La antic horologivm (Stada Boteanu, Nr 5, sector 1, Bucuresti ) ai ocazia sa gasesti marci de traditie printre care Piaget, Breguet, Cartier etc. Pentru oricare dintre ceasurile cumparate, ti se ofera o garantie de 500 de zile.

Preturile ceasurilor la mana a doua sunt mult mai mici decat modelele lor omoloage care nu au fost folosite niciodata. Uneori, valoarea acestora scade si cu 60- 65 % fata de pretul initial. Totusi, exista si cazuri in care vei plati mai mult pentru un ceas care a avut si alti proprietari. Este vorba despre modelele rare care au fost fabricate in editie limitata si care nu se mai gasesc in magazinele obisnuite.

In acest moment, cel mai valoros ceas pe care il gasesti in magazinul Antic Horologivm este un Breguet care costa aproximativ 110.000 RON. Valoarea acestui ceas a scazut la jumatate fata de pretul lui de pe piata. Ceasurile Cartier au valori cuprinse intre 8.600 RON si 16.000 RON, in timp ce modelele de la Piaget au preturi care incep de la 7.700 RON. Cel mai ieftin ceas de lux pe care magazinul Antic Horologivm ti-l propune costa 5.600 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea