De prin lume adunate

#ceai #ceainarie #ceainaria bernschutz #gradina icoanei

Ceainaria Bernschutz, relaxare si liniste langa Gradina Icoanei

Poate stiti bine cum arata acele zile in care nimic nu merge cum trebuie. Cand parca tot universul vi se impotriveste. Cand totul in jur se incapataneaza sa va faca in ciuda. Si oricat de mult ai incerca sa iti pastrezi calmul, simti ca inima vrea sa iti sara din piept, ca mainile iti tremura ca nebunele, iar mintea nu vrea sa te mai asculte.

Ei bine, in acest context de maxima nervozitate am descoperit un loc frumos si linistitor. Un loc care a avut darul sa ma readuca pe linia de plutire si sa imi arate ca viata este frumoasa, iar supararile trecatoare nu isi au locul aici.

Ceainaria Bernschutz , caci despre ea este vorba, este un local incantator, care m-a vrajit inca de la intrare. Situata pe o straduta linistita si cocheta de pe langa , ceainaria te imbie inca din strada cu aromele fructate din licoarea magica.

 

Ceai magic pentru minte si trup

 

Mare amatoare de ceaiuri si ceainarii, nu am rezistat tentatiei si am pasit inauntru. Si, ca prin minune, toate supararile mele au ramas afara. Niciuna nu a mai putut sa intre in spatiul incantator din . La vederea ceainicelor, canilor si accesoriilor pentru servirea ceaiului m-am bucurat ca o fetita in magazinul cu dulciuri. Am stat indelung in fata rafturilor cu produse, am rasfoit agendele colorate, am atins portelanul fin al cestilor si am mirosit indelung sortimentele de ceai special adus din tari orientale.

Ca sa va faceti o idee, ceainaria dispune de trei saloane, insa doar unul este destinat servirii ceaiului. Primele doua saloane servesc drept magazin. In mini-magazinul de ceai vei gasi nenumarate minunatii. De la cesti si cani, ceainice in toate culorile pamantului, agende si caietele de notite cu teme romantice pana la papusi japoneze si tot felul de accesorii pentru servirea ceaiului, in magazin vei gasi numeroase articole care iti vor face cu ochiul.

Sursa foto: Bernschutz & Co

Bineinteles, nu lipsesc nici cele peste 100 de sortimente de ceai pe care le poti lua acasa in pliculete aromate.
Cu greu am reusit sa ma desprind de minunatiile din magazin, cu promisiunea insa ca voi primi un ceai fierbinte si aromat chiar intr-una din cestile pe care le-am admirat indelung.

 

Ce comandam la

 

Chiar daca toamna parca si-a intrat in drepturi depline, cu ploi si temperaturi joase, nu am rezistat tentatiei de a mai savura ultimele raze de soare ale zilei. M-am asezat asadar pe micuta terasa de afara. Meniul cu ceaiurile magice a aparut imediat, insa alegerea mea a fost deficila. Meniul este foarte stufos, cu zeci de sortimente de ceaiuri, de la ceai verde si negru, pana la ceaiuri din fructe, ceai rosu si combinatii speciale.

Cum inima mea si asa agitata nu facea fata unei infuzii de ceai negru , i-am administrat o doza de ceai de fructe, cu , Bora Bora. Combinatia de mere, hibiscus, scortisoara si alte mirodenii cu nume exotice m-a revigorat si mi-a incalzit atat trupul cat si inima. Nu am rezistat tentatiei si am asortat ceaiul cu o portie de piure de castane, cu pudra fina de scortisoara pe deasupra. A fost un adevarat rasfat, de care simteam ca am nevoie.

Si pentru ca vara nu este inca asa departe, in meniu gasesti si varianta rece a ceaiurilor fierbinti. Cu  frunze de menta si cuburi de gheata ceaiurile reci sunt adevarate delicii.

Sursa foto: Bernschutz & Co

Meniul mai contine si cateva bauturi si prajituri pe care le poti asorta la ceai. Partea si mai frumoasa de la aceasta ceainarie o reprezinta preturile. O ceasca mare de ceai, din care ar putea bea si doua persoane, costa 8 lei, piureul de castane 8 lei, fursecurile de casa,  4,5 lei. Personalul este prietenos ca in orice ceainarie si vei primi chiar si sfaturi despre combinatiile de ceai si despre prepararea prajiturilor.

Singurul lucru care nu este in concordanta cu atmosfera linistita a ceainariei este muzica. Daca in majoritatea ceainariilor vei auzi selectii de muzica jazz, chill sau ambientala, la Bernschutz se putea auzi un fel de muzica pop care nu avea nicio legatura cu o ceainarie.

 

Unde se afla Ceainaria Bernschutz

 

Ceinaria Bernschutz se afla pe strada General Eremia Grigorescu, la numarul 5, in apropiere de Gradina Icoanei . Rezervari se pot face la numarul de telefon 0372.790.723. Ceainaria este deschisa zilnica, intre orele 10.00 - 20.30.

Ceainaria Bernschutz este cu siguranta un loc in care voi reveni si la iarna, pentru a testa atmosfera dinauntru. Pana atunci poate vor avea timp sa schimbe si muzica. Voi mai reveni insa si pentru ceainicele, agendele si minunatiile de ceaiuri pe care le pot lua acasa sau oferi drept cadou celor dragi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea