De prin lume adunate

# biblioteca iasi #biblioteca romania

Cea mai frumoasa biblioteca din lume se afla in Romania

Cea mai frumoasa biblioteca din lume se afla in Romania, potrivit unui sondaj realizat de boredpanda.com.

Este vorba despre Biblioteca Universitatii "Gheorghe Asachi" din Iasi, care se pare ca este foarte apreciata de straini.

In cadrul sondajului care a durat 12 zile au votat peste 400.000 de utilizatori. Printre bibliotecile nominalizate se numara capodopere precum: Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regala Portugheza de la Rio de Janeiro, Biblioteca Manastirii Admont, Biblioteca Nationala din Praga, Biblioteca Nationala a Frantei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Biblioteca Universitatii AI Ioan Cuza a fost infiinta inca din anul 1948. Aceasta detine 962.528 documente: 522.187 carti, 129.332 reviste, 5.042 CD-uri, DVD-uri si 305.967 documente tehnice.

Biblioteca Universitatii Tehnice se afla in interiorul Palatului Universitatii din Iasi, cladire construita in anul 1860 la initiativa domnitorului Alexandrui Ioan Cuza.

Construcţia, situată în cartierul Copou din Iaşi, în care astăzi funcţionează universităţile „Al. I. Cuza“ şi „Gheorghe Asachi“, a ajuns la forma actuală, prin extindere, la mijlocul anilor 1930.

Pentru cei care doresc vă aducem la cunoștință că atât biblioteca cât și Aula pot fi vizitate oricând accesul turiștilor fiind gratuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea