De prin lume adunate

#unde iesim #muzeu #muzeul national de arta contemporana #mnac #expozitie

Ce vizitam azi: Muzeul National de Arta Contemporana

Expozitii inedite ale unora dintre cei mai cunoscuti artisti contemporani,  filme interesante, nemaivazute de publicul larg sau concerte electro sunt doar cateva dintre evenimentele care au loc in mod frecvent la Muzeul de arta contemporana din Bucuresti. Pentru o panorama frumoasa a capitalei, poti merge si la terasa de la ultimul etaj al muzeului.

 

Mic istoric

 

Istoria Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti nu este de lunga durata. In anul 2001, Guvernul Romaniei a decis infiintarea acestui muzeu intr-una din aripile Palatului Parlamentului si a fost constituit prin fuziunea Oficiului National pentru Documentare si Expozitii de Arta si a Departamentuli de Arta Contemporana, din cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei.

Muzeul a fost inaugurat in octombrie 2004 si isi dorea sa devina o forma de expunere novatoare, o institutie care sa nu se margineasca, sa arhiveze si sa gestioneze pasiv si complezent o colectie, si care sa propuna proiecte stimulative si sa participe la o sinteza a artelor contemporane precum filmul, muzica, literatura sau dansul.

Sursa foto: noapteamuzeelor.ro

Structura muzeului

 

Muzeul National de Arta Contemporana are un aspect modern si minimalist si propune opere de arta ale artistilor contemporani romani si straini. Muzeul este structurat pe patru nivele, la etajul 4 aflandu-se si o terasa.

 

Ce vedem la Muzeul de Arta Contemporana

 

Pe langa expozitiile de grafica, pictura, desen si alte arte, la muzeu au loc si alte evenimente precum concerte de muzica electro sau proiectii de filme. In aceasta perioada, pana pe 2 mai, la muzeu poti viziona o selectie interesanta de filme. Unseen Cinema propune o selectie a filmelor experimentale ale avangardei americane, realizate fie de profesionisti, fie de amatori. Multe dintre aceste filme nu au fost accesibile ori proiectate public pana in 2001.

Tot la muzeu mai poti vedea si expozitia de pictura a artistului Gili Mocanu. Expozitia reflecta doua statiuni ale artei, atelierul si muzeul. Sunt selectate, alaturi de Echerul papal aflat in colectia MNAC, doua serii restranse de pictura, precum si caietele de schite ale artistului, pentru prima oara prezentate public.

Sursa foto: mnac.ro

Unde se afla muzeul

 

Muzeul National de Arta Contemporana se afla pe strada Izvor, la numarul 2, in aripa E4 a Palatului Parlamentului. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie. Muzeul este deschis de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00, iar biletul de intrare este de 5 lei si gratuit pentru studenti, artisti si pensionari.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.