De prin lume adunate

#muzeul astra #muzel astra sibiu # dumbrava sibiului # moara hidraulica

Ce vizitam azi: Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul Astra din Sibiu este locul ideal de descoperire a spiritului romanesc autentic. Muzeul este asezat in rezervatia naturala din Dumbrava Sibiului . Turistii pot face plimbari pe lac, tururi cu trasura, sania sau cu barca. La Muzeul Astra au loc si numeroase evenimente culturale , targuri de mestesugari si produse tradtionale romanesti.

 

Istoricul Muzeului Astra


Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra se afla la 4 kilometri de Sibiu, in Dumbdrava Sibiului, un loc pitoresc, in mijlocul naturii. Muzeul in aer liber a fost infiintat in anul 1963 si se intinde pe o suprafata de peste 40 de hectare.

Pe aceasta suprafata sunt cuprinse toate ocupatiile traditionale romanesti: vanatoare si pescuit in Delta Dunarii, pastoritul la satele de campie, pomicultura, viticultura , tesutul si multe altele.
 

Ce poti vedea la Muzeul Astra


Cel mai vechi exponat de la Muzeul Astra este o moara hidraulica din lemn cu aductiune inferioara, care se regaseste si in sigla muzeului. In incinta muzeului, publicul poate admira case taranesti, aletiere mestesugaresti, biserica, scoala, carciuma sau popicaria.

Una dintre cele mai spectaculoase expozitii din cadrul muzeului este cea a morilor de vant si de apa. Aceasta expozitie este situata langa lac, iar vizitatorii pot admira numeroase tipuri de mori, de la cele cu panze, pana la cele plutitoare.

O alta atractie a muzeului este biserica maramureseana din satuk Bezded. Aceasta biserica este functionala, aici oficiindu-se slujbele duminicale.

In cadrul muzeului exista si o expozitie de sculptura moderna in lemn, realizata de artisti romani si straini, care s-au inspirat din universul satului traditional romanesc.
 

Ce poti face la Muzeul Astra


Programul turistic este foarte variat la Muzeul in aer liber Astra. Turistii pot face plimbari cu lotcile pe apa, cu trasurile si saniile trase de cai. De asemenea, pot gusta din preparatele traditionale romanesti oferite de carciuma si hanul din incinta muzeului.

Popicaria este o alta atractie a muzeului, care dispune de un pavilion rustic pentru jucatori.

Targurile si festivalurile mestesugaresti sunt alte atractii ale muzeului. Aici au loc ateliere de tesut, brodat, de confectionare a instrumentelor populare muzicale, a mastilor sau de incondeiere a oualor.
 

Unde se afla Muzeul Astra


Muzeul Astra se afla in Dumbrava Sibiului, pe Calea Rasinari. Se viziteaza de marti pana duminica, intre orele 10 - 18 (vara) si 9 - 17 (iarna). Tariful de intrare este de 15 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea