De prin lume adunate

#festival #opereta #teatru #spectacol

Ce vedem la festivalul Viata e frumoasa de la Opereta

Teatrul National de Opereta Ion Dacian organizeaza in perioada 4 - 14 noiembrie cea de-a III-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e frumoasa.

Cu invitati din peste zece tari si un program diversificat dedicat sferei artelor spectacolului muzical, festivalul include anul acesta numeroase evenimente. Astfel vei putea urmari spectacole de opereta si musical, gale si concerte, ateliere pentru copii , conferinte sustinute de specialisti din domeniul musicalului, expozitii, seri traditionale, vizionari de spectacole si programe radio dedicate operetei si musicalului.
 

Liliacul de Johann Strauss fiul
 

Spectacolul regizat de razvan ioan dinca reinterpreteaza intr-o viziune contemporana libretul celebrei operete si aduce pe scena personaje tip ale zilelor noastre. Spectacolul se desfasoara intr-un cadru minimalist, realizat pe modelul luxoaselor interioare semnate de designeri italieni. Regizorul urmareste sa surprinda in acest decor elegant tocmai lipsa de eleganta moarala a personajelor.
 

Baiadera de Emmerich Kalman
 

Baiadera lui Kalman este una dintre cele mai valoroase operete din punct de vedere muzical si istoric. A fost compusa in 1921 si are o tema indiana. Compozitorul combina in mod armonios elementele exotice, muzica est europeana si jazz-ul american.
 

Vanzatorul de pasari de Carl Zeller
 

Opereta a fost pentru prima oara reprezentata la Viena, pe 10 ianuarie 1891. Are la baza povestea de dragoste dintre tanarul Adam din tirol si logodnica lui, postarita Cristina. Veselia muzicii, melodicitatea, subiectul interesant si seria de situatii comica snt doar cateva dintre motivele pentru care aceasta operetea este una de succes.
 

Supermarket
 

Dincolo de ironia, voit infantila, la adresa dependentei de shopping, tonul spectacolului e trist-amar, iar personajele reprezinta categorii usor caricaturizate, lesne recognoscibile, ceea ce le face eficiente intr-un demers discret moralizator.
 

Paris Mon Amour
 

Parisul boem al cabaretului si cafenelelor îsi descopera tainele, respirand si iubind alaturi de micii sai vagabonzi, de artistii si de frumoasele sale curtezane. Productia Teatrului de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde sub lumina felinarelor, la un pahar de sampanie, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, despre arta, despre seductie si frumos.

 

Tango of life
 

Tango of life este un spectacol de muzica si dans care vorbeste in ritm de tango despre dragoste si sinceritate. Trecand dincolo de cuvinte deseneaza prin dans o panoplie de sentimente.
 

Piata Roosevelt
 

Piata Roosevelt este o piata este o rascruce de drumuri, un moment de istorie personala materializat geografic. Piata Roosevelt, insa, este altceva – o mare cicatrice, un loc din care povestile celor ce o populeaza n-au mai avut destula putere sa mearga mai departe. Dar aceste povesti exista. Acesti oameni exista. Vocile lor rasuna la fel ca ale noastre, in piata Roosevelt si peste tot in lume. Excentrici, tragici, comici, tristi, dar mai ales singuri, "locatarii' din piata Roosevelt au acelasi drept la viata si la speranta ca oricine altcineva, in oricare alta rascruce de drumuri a lumii. Piata Roosevelt este un spectacol despre diferente si apropieri.
 

Concert Mariza
 

Mariza este o cantareata de fado a carei cariera isi are radacinile in vechiul district Mouraria din Lisabona. Acolo trebuie ca a auzit pentru prima data cantaretii de fado, atat de numerosi incat chipurile si numele lor au fost amestecate, insa amintirea a ramas puternica. De aceea, tributul catre Fernando Mauricio, Carlos do Carmo si Amalia Rodrigues nu trebuie sa surprinda pe nimeni. Desi a experimentat si cu alte genuri muzicale, Mariza ramane dedicata fado-ului.
 

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Teatrului National de Opereta Ion Dacian si online, pe site-ul eventim.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea