De prin lume adunate

#magazin biciclete #alegere bicicleta #cumparare bicicleta #bicicleta

Ce trebuie sa stim cand mergem pentru prima data intr-un magazin biciclete

Oricine intra pentru prima data intr-un magazin biciclete cu gandul de a face o achizitie se confrunta cu o serie de intrebari legate de tipul bicicletei ce urmeaza sa o cumpere: “Cum sa arate bicicleta?”, “Cat de mare trebuie sa fie bicicleta?”, “Unde se poate merge cu bicicleta?” si asa mai departe. Acest lucru se intampla frecvent din prisma faptului ca intr-un magazin biciclete bucuresti intalnim o multitudine de modele de biciclete, fiecare dintre acestea fiind destinate anumitor activitati. De aceea, pentru a fi mai usor sa alegem exact ceea ce avem nevoie din magazine biciclete bucuresti, am intocmit o lista cu cele mai intalnite tipuri de biciclete de pe piata.

 

Bicicleta cursiera

Acest tip de bicicleta este unul dintre cele mai raspandite. Bicicleta cursiera este o bicicleta sport, de dimensiuni relativ mari, caracterizata prin simplitatea constructiei si prin gradul ridicat al stabilitatii. Modelele din aceasta categorie pot varia, ajungand chiar si la preturi foarte mari, de mii de euro. Aceste biciclete sunt recomandate in special in competitii sportive.

Bicicleta urbana sau de oras

Aceasta este o bicicleta comoda si functionala, care nu suporta salturi de la inaltime sau drumetii foarte lungi. De cele mai multe ori, o astfel de bicicleta are rama deschisa si dispune de pana la 21 de viteze, avand roti de dimensiuni diferite. Un avantaj al acestei biciclete este faptul ca majoritatea mecanismelor ce o compun nu au nevoie de intretinere suplimentara, fiind astfel o bicicleta practica si convenabila pentru zonele urbane, asa cum sugereaza si numele.

Bicicleta de munte

Aceasta categorie de biciclete este specifica ciclismului off-road. Bicicletele de munte se diferentiaza fata de celelalte tipuri de biciclete prin design-ul conceput astfel incat sa sporeasca durabilitatea si performanta de teren. Acestea dispun in mod regulat de suspensie frontala sau completa, anvelope mari, roti rezistente, frane mai puternice si ghidoane drepte. Din aceasta categorie fac parte bicicletele XC/ Cross Country, AM (All Mountain), Enduro, Fat Bike si Downhill. Astfel de biciclete sunt proiectate mai mult pentru plimbari forestiere, pe drumuri accidentate sau nisipoase, fiind specifice aventurierilor.

Bicicleta freestyle

Bicicletele din categoria freestyle sunt biciclete moderne destinate efectuarii de cascadorii si sarituri pe rampa. Cu un design simplist si fara prea multe accesorii, astfel incat sa fie cat mai usor de folosit, aceste biciclete se recunosc usor dupa dimensiunile relativ mici ale rotilor, avand un cadru rezistent si jos. Din aceasta categorie fac parte bicicletele Dirt, Trail si BMX, recomandate pasionatilor de sporturi extreme, care practica in mod obisnuit diverse cascadorii si acrobatii in locuri special amenajate.

Asadar, inainte de a intra intr-un magazin de biciclete cu scopul de a cumpara este necesar sa identificam in primul rand nevoia pe care o avem la momentul dat. Fie ca dorim sa participam la diferite curse, sa efectuam cascadorii sau sa pedalam cu viteza mare pe munte, fie ca avem nevoie sa ne deplasam rapid din cand in cand la magazinul din coltul strazii, este important sa alegem intotdeauna tipul de bicicleta care ne avantajeaza.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea