De prin lume adunate

#studiu #fericire #hobby

Ce hobby iti poate aduce cu adevarat fericirea

Activitatile prin care cauti un mod de a relaxa spun destul de multe despre cat de bine te simti in pielea ta, au concluzionat cercetatorii britanici. Un studiu de evaluare al nivelului de fericire individual a fost realizat de oamenii de stiinta din Marea Britanie impreuna cu reprezentanti ai London School of Economics, iar rezultatele sunt cu adevarat surprinzatoare!

Fericirea vine in pasi de dans

Studiul britanicilor dezvaluie ca cei mai fericiti oameni sunt cei care isi iau inima in dinti si intra in ringul de dans. Cursurile de dans si practicarea lor ca un hobby a fost evaluat ca fiind echivalentul a peste 9000 lei anual primiti cadou. Deci, lasa grijile deoparte si valseaza cat mai gratios!

Fii fericit ca pestele in apa

Starea de fericire poate fi asociata si cu inotul, o alta activitate care iti va aduce zambetul pe buze. Pentru cercetatori, inotul practicat constant in cursul unui an valoreaza cat cheltuirea a 8800 lei pentru placerile personale.

"Soarecii de biblioteca" intra in top

Te vei simti ca si cum ai fi castigat 7350 de lei, daca vei vizita bibliotecile publice. Aceasta este concluzia cercetatorilor care au inclus lectura si studiul in topul activitatilor care starnesc fericirea unei persoane.

Fii un bun coechipier

Sporturile de echipa si implicarea in acest tip de activitati trezesc sentimentul de fericire in randul jucatorilor. Senzatia valoreaza cam cat cheltuirea a 6000 lei intr-un an, asa ca nu mai ai motive sa iti refuzi amicii, cand te invita la un volei de plaja sau la un meci de fotbal.

Arta fericirii

Mestesugurile si activitatile artistice iti dau o senzatie de multumire similara cu cea a detinerii sumei de 5520 de lei, conform aprecierilor facute de britanici. In plus, daca esti intr-adevar priceput, fericirea ta s-ar putea dubla prin vanzarea obiectelor realizate de tine.

Hobby-urile persoanelor nefericite

In mod ciudat, fitnessul si muzica sunt considerate ca fiind practicate de persoane nefericite.

"Relatia negativa dintre fitness si fericirea personala poate fi interpretata prin prisma faptului ca persoanele care aleg sa mearga la sala de sport sunt de obicei cele care au o impresie proasta despre ei, se tem constant sa nu castige kilograme in plus si au impresia ca nu plac celorlalti", se arata in studiul dat publicitatii. In privinta muzicii, nefericirea este cauzata de obsesia pentru imposibilitatea atingerii perfectiunii.

Sursa foto: sportwallpapers.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea