De prin lume adunate

#roman #literatura #carte #michael jackson #ce citim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: Michael Jackson - O viata in imagini

Incepul lunii septembrie aduce in librariile din Bucuresti carti pline de pasiune si mister. Si pentru ca zilele trecute, Michael Jackson ar fi implinit 51 de ani, editurile s-au inghesuit sa ii dedice zeci de carti care ne introduc in viata secreta a megastarului.

Lectura placuta!

Michael Jackson - O viata in imagini

Michael Jackson a fost ultimul si cel mai mare star al secolului XX. De-a lungul vietii a primit mai multe nume: Jacko – cameleonul, miracolul miscarii, artistul extrem de inzestrat, scriitor de cantece, capabil sa isi vanda foarte bine imaginea. Copilul minune, copilul star, geniul trist.

Dupa Elvis Presley si John Lennon, Michael Jackson este Regele Pop , ultimul titan al culturii populare, iubit si admirat peste tot in lume. Prin moartea sa lumea a devenit mai saraca, iar muzica pop si-a pierdut unul dintre cei mai mari entertaineri. Cartea prezinta viata lui Jacko in mai mult de 160 de imagini – bucati de puzzle ale unui fenomen fascinant. Cartea se gaseste in librarii, la editura Aquila, la pretul de 60 de lei.

Cei disparuti de Kim Echlin

Romanul lui Kim Echlin relateaza povestea lui Anne Graves, o fata de 16 ani din Montreal, care-l intalneste pe Serey, tanar cambodgian fortat sa emigreze, asistent la universitate si solist intr-o formatie.

Anne si-a pierdut mama la varsta de doi ani, ceea ce ii imprima fetei un sens al imediatului si o dorinta intensa de viata. Cei doi se intalnesc intr-un club de jazz si impart pasiunea pentru blues, singuratatea si nevoia de a zambi. Intre ei se naste o mare iubire, in ciuda avertismentelor tatalui lui Anne, care intuieste ca, la un moment dat, Serey se va reintoarce in tara lui.

Atunci cand granitele Cambodgiei se deschid, Serey pleaca singur, paraseste Canada cu dorinta de a-si regasi familia. Ramasa singura si fara nici o veste din partea iubitului ei, Anne incearca sa-si construiasca o noua viata , dar nu reuseste sa-l uite pe Serey. Invata limba khmera si, dupa 11 ani, se hotaraste sa plece in cautarea lui, intr-o tara pustiita de razboi. De la prima pagina, romanul ne poarta in lumea fascinanta a templelor, in miezul devastator al razboiului si in realitatea unei iubiri pe care nu o poate stinge uitarea. Cartea se gaseste in librarii la editura Trei, la pretul de 29 de lei.

Aziyade de Pierre Loti

Aziyade este un roman semi-autobiografic, bazat pe jurnalul tinut timp de trei luni de Pierre Loti. In el se regaseste povestea lui Loti, in varsta de 27 de ani, implicat intr-o relatie intima ascunsa, cu o cadana dintr-un harem. Desi Aziyade a fost una dintre multele cuceriri din viata aventuroasa a romanticului Loti, ea a fost dragostea vietii lui, acesta purtand tot restul vietii un inel de aur inscriptionat cu numele ei. Cartea se gaseste in librarii la editura Tritonic , la pretul de 22,50 de lei.

Cartile lui Pierre Loti ofera amintiri pline de remuscari, atat de personale, atat de intime incat cititorul este uimit sa descopere o asemenea profunzime a sentimentelor. A calatorit pe Marile Sudului, in Asia si Orientul Mijlociu, a iubit cu pasiune profunda si libertate si a scris unele dintre cele mai frumoase romane si carti de calatorie. Atat adorat cat si blamat de societatea franceza, Loti a trait o viata despre care majoritatea romanticilor indraznesc doar sa scrie. Prin muzica, frumusetea si parfumul ce ii insotesc operele, Pierre Loti ramane unul dintre scriitorii francezi originali ai celei de-a doua jumatati a secolului XIX.

Animal tropical de Pedro Juan Gutierrez

Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit. Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdara la Havana, revine aici dupa ceva timp. Acum, in varsta de 50 de ani, incearca sa scrie un roman, dar nu are curajul de a-l incepe. Isi dedica timpul picturii si scrisului, dar continua sa fie aceeasi haimana fara scrupule, ce se lasa condus de propriile sale principii etice pe care le aplica in functie de circumstante si nevoi. In viata lui apar doua femei complet diferite. Nu neaparat si doua iubiri. Una este Agneta, o suedeza de patruzeci de ani, careia ii bulverseaza viata aseptica si calculata milimetric.

Cealalta este Gloria, si ea o haimana din cartierul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatra de treizeci de ani, cu o excesiva experienta de viata si o filozofie proprie asupra acesteia. O lama la fel de taioasa ca si Pedro Juan. Una din dorintele acestuia din urma este ca Gloria sa dea uitarii adevarata ei vocatie: cea de balerina in cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat in centrul Havanei. Scris in acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeaza proza lui Pedro Juan Gutierrez, Animal tropical permite la fiecare noua lectura descoperirea altor povesti ce cladesc un labirint subteran, ascuns cu desavarsit mestesug in urzeala compacta a romanului. Cartea se gaseste la Editura Trei, la pretul de 39 de lei.

Singura si nu regret de Marjorie Hillis

Cartea lui Marjorie Hillis este un ghid inteligent pentru clipele de singuratate de care nimeni nu scapa in viata. Exista o tehnica de a trai singura, asa cum exista o metoda pentru a invata orice, daca vrei sa faci acel lucru bine cu adevarat. Indiferent daca singuratatea ti se pare a fi un blestem sau o aventura (si indiferent daca ai douazeci si sase sau saizeci si sase de ani), iti trebuie un ghid ca sa-ti faci viata placuta chiar cu tine insuti.

Din cand in cand, fiecare dintre noi simte nevoia sa se autocompatimeasca. Dar cineva care isi plange de mila mai mult de o luna este o persoana lasa si e foarte probabil sa devina extrem de nesuferita pentru ceilalti. Cartea se gaseste la Editura Nemira , la pretul de 14 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea