De prin lume adunate

#lectura #literatura #romana #carte #gabriel garcia marquez #ce citim saptamana asta

Ce citim saptamana asta: Dependenta de nefericire

Esti dependent de nefericire? Vrei sa afli lucruri inedite despre viata sexuala, iar autorul tau preferat este Gabriel Garcia Marquez? Atunci propunerile noastre literare din aceasta saptamana vor fi pe gustul tau.

Lectura placuta!

Dependenta de nefericire

Incapacitatea majoritatii oamenilor de a avea viata pe care si-o doresc rezulta dintr-o dependenta de nefericire. Aceasta noua abordare conduce catre strategii eficace pentru a depasi aceasta stare de dependenta. In timp ce unele nemultumiri pot fi cauzate de evenimente pe care nu le poti controla, cum ar fi o boala sau transformari sociale si economice, vei descoperi in aceste pagini ca posibilitatea de a imbunatati cele mai importante aspecte din viata ta ramane mereu in mainile tale.

Vei descoperi ca o nevoie dobandita, dar inconstienta de a-ti provoca o stare de nefericire submineaza aspecte cruciale ale sanatatii tale emotionale si fizice, ale relatiilor si vietii profesionale. Vei descoperi, de asemenea, ca nu este niciodata prea tarziu sa inveti cum sa invingi aceasta dependenta de nefericire si sa-ti faci viata mai fericita, mai bogata si mai implinita. Cartea se gaseste la Editura Curtea Veche la pretul de 24 de lei.

Vita Sexualis de Mori Ogai

Volumul Vita sexualis, scris de unul dintre cei mai mari romancieri japonezi, este un precursor al romanului modern in care vom face o cura de constientizare sexuala si vom descoperi lumea erotica din arta si literatura.

De la prima intalnire a copilului Shizuka cu gravuri pe lemn al caror leitmotiv era placerea si pana la prima intalnire a tanarului in varsta de 20 de ani cu o curtezana profesionista, Ogai creeaza o istorie sexuala care intruchipeaza cele doua aspecte ale naturii unui barbat: trupul si spiritul in toata complexitatea sa psihologica. Rezultatul acestei investigatii este aducerea in mintea cititorului a complexei lumi sexuale din timpul erei Meiji din Japonia.  

In romanul lui Ogai, eroul trebuie sa se confrunte cu lumea femeilor, de la prostituate la marile curtezane ale vremii. Dar in timpul tuturor escapadelor sexuale si confruntarilor, el isi pastreaza echilibrul, observa, comenteaza, uneori cu umor, alteori cu seriozitate, dar intotdeauna cu autocritica. Cartea se gaseste la editura Nemira, la pretul de 15, 12 lei.

Gradina Raiului de Ernest Hemingway

Publicat prima oara in 1986, la 25 de ani dupa moartea scriitorului, romanul Gradina Raiului s-a bucurat de un succes senzational, ajungand aproape imediat pe lista bestseller-urilor din acea perioada. Imbinand intr-o maniera incantatoare scenele incarcate de erotism, pasajele descriptive si reflectiile asupra artei scriiturii, Gradina Raiului abordeaza una dintre temele predilecte ale literaturii universale: pierderea inocentei.

Romanul relateaza experientele dezastruoase ale unui tanar cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne si sotia sa, Catherine, aflat intr-o luna de miere prelungita pe Riviera franceza. Casnicia lor se destrama treptat pe masura ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric si jocurile erotice practicate de cei doi devin tot mai periculoase. Povestea culmineaza cu crearea unui triunghi sexual impreuna cu Marita, o tanara intalnita intr-o cafenea, de care ambii soti se simt atrasi. Cartea se gaseste la editura Polirom, la pretul de 33 de lei.

Tigrul Alb de Aravind Adiga

De-a lungul a sapte nopti, la lumina unui candelabru de poveste, un barbat care nu a primit niciodata ajutorul nimanui spune istoria extraordinara si inspaimantatoare a succesului sau in viata.

Balram este un autodidact care trebuie sa-si infrunte propriile ganduri negre. El este intruparea contradictiilor inerente in societatea indiana moderna, in care opulenta coexista cu saracia lucie, intr-o lume in care coruptia este suverana.

Tigrul alb este un roman de debut plin de provocari, care a trezit interesul editorilor si cititorilor din intreaga lume. Cartea se gaseste la editura Rao la pretul de 40 de lei.

Gabriel Garcia Marquez . O viata

In cei 17 ani de lucru la aceasta biografie, pe langa discutiile cu Gabriel Garcia Marquez, Gerald Martin a intervievat peste 300 de persoane apropiate si cunostinte ale acestuia: Fidel Castro, Felipe Gonzales si alti presedinti ai Columbiei, scriitori precum Carlos Fuentes, Mario Vargas Llosa, Alvaro Mutis, familia (sotia si genti literari si cei mai buni prieteni si colaboratori.

Volumul contine 16 pagini de fotografii cu G. G. Marquez in diferite ipostaze si imprejurari, impreuna cu familia si prietenii. Cartea se gaseste la editura Litera International , la pretul de 65 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea