De prin lume adunate

#librarii #Agatha Christie #romane noi

Ce carti noi gasim in librarii in luna ianuarie

Anul Nou aduce in librarii cateva carti interesante, asteptate de iubitorii de lectura. In luna ianuarie nu rata romanele lui Samuel Beckett, Carlos Luis Zafon, Agatha Christie sau Haruki Murakami. Daca vrei s fii fascinat de povesti si istorii despre Egipt si Siria, cauta in librarii cartea lui Tariq Ali.



Cum e. Mercier si Camier de Samuel Beckett


Samuel Beckett este laureatul Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 1969, unul dintre cei mai profunzi si originali scriitori ai secolului XX. Romanele Cum e (1961) si Mercier si Camier (1970) sunt considerate doua dintre cele mai subtile experimente stilistice beckettiene. Avand in centru cupluri de personaje complementare care le prefigureaza pe acelea din piesele sale de teatru, fiecare dintre cele doua romane exploreaza o dimensiune distincta a voiajului: timpul sau spatiul.


Luminile din septembrie de Carlos Ruiz Zafon


Un misterios fabricant de jucarii traieste retras intr-o vila uriasa, populata de fiinte mecanice si umbre ale trecutului. O enigma pluteste in jurul unor lumini ciudate, care stralucesc in negura ce inconjoara insula farului, iar in inima padurii se ascunde o creatura de cosmar.

Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre.


Ceasurile de Agatha Christie


Sheila Webb, o dactilografa liber-profesionista, soseste la Wilbraham Crescent pentru o slujba pentru care a fost angajata. Ceea ce gaseste insa este un cadavru bine imbracat, inconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicand o alta ora.

Dar pana la sosirea politistilor, patru dintre ceasuri au disparut si, din nefericire, stapana casei, care este oarba, nu a vazut nimic. Hercule Poirot, pensionar acum, are din fericire suficient timp sa puna cap la cap indiciile din cel mai ciudat caz al carierei sale.


1Q84 (III) de Haruki Murakami


Mult asteptatul volum trei al trilogiei 1Q84 este o carte in care Haruki Murakami promite sa dezlege enigmele lasate in suspans, un roman in care magicul si oniricul sunt lasate sa se manifeste cu naturalete si ingeniozitate.

Menit sa ofere un final povestii lui Tengo si a lui Aomame, ultimul volum aduce o serie de complicatii narative. Desi continua cu acelasi suspans nebun din primele doua volume, povestea trece acum intr-un registru mai cald, mai protector. Structura cartii urmeaza acum nu doua, ci trei fire narative, care tind tot mai mult sa se intersecteze. Se creeaza punti, se ofera raspunsuri, dar sunt raspunsuri care doar deschid calea catre noi intrebari.


Cartea lui Saladin deTariq Ali


Al doilea roman din cvintetul Islamului, Cartea lui Saladin este povestea cuceririi orasului Ierusalim de catre razboinicul de origine kurda, sultan al Egiptului si Siriei. Cand scribul Ibn Yakub soseste la palatul sultanului Saladin, cu misiunea de a consemna memoriile acestuia, intreaga existenta ii este bulversata.

Treptat, el va descoperi si latura umana a acestuia, caracterul si judecata sa inteleapta. O serie de intrigi din haremul de la palat, iubirea neasteptata dintre cele doua sultane, Halima si Jamila, precum si impresionanta campanie militara pusa la cale de arabi pentru recucerirea Ierusalimului consituie un al doilea fir al povestii, la fel de spectaculos precum cel al trecutului glorios al sultanului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea