De prin lume adunate

#cadouri #sfantul nicolae #sarbatori #traditie

Ce cadouri luam de Sfantul Nicolae

vine pe la geamuri, noaptea, vede copiii care dorm si sunt cuminti si le lasa dulciuri sau fructe. Mos Nicolae , spre deosebire de Mos Craciun, nu se arata niciodata la vedere.

Pe langa daruri, Mos Nicolae aduce si crengute argintii pentru copiii neascultatori. De aici vine si asocierea cu nuielusa. Sfantul Nicolae este asteptat si de catre parinti care se pregatesc pentru urmatoare perioada de sarbatori.

In mod traditional, Mos Nicolae aduce dulciuri si fructe pentru copiii care au fost cuminti si o nuia pentru cei care nu si-au ascultat parintii. Insa acum nu numai copiii primesc cadouri ci si cei mari. Intotdeauna insa, darurile lui Mos Nicolae sunt mai mult semnificative si ne pregatesc pentru darurile bogate ale lui .

Copiii de toate varstele se vor bucura daca in ghetute vor gasi ciocolata si fructe.Daca pentru cei mici ciocolata cu lapte este alegera excelenta, pentru cei mari varietatile de ciocolata cu diverse umpluturi “alcoolice” vor face deliciul unei seri de sarbatoare.

Pe langa ciocolata, cei mari pot primi si mici obiecte de decor pentru casa. Iarna este anotimpul cel mai bogat la acest capitol. Statuetele de Craciun, stelutele, decoratiunile pentru brad, lumanarele colorate si parfumate si ingerasii sunt doar cateva dintre micile cadouri pe care le puteti oferi celor dragi de Mos Nicolae.

Tot in categoria cadourilor de Mos Nicolae intra si jucariile. Pentru cei mici papusi, masinute, trenulete, carti de colorat sau cu povesti. Pentru cei mari jucariile futuristice, ipodurile, mp3 playere si alte gadgeturi sunt cadourile perfecte pentru pasionatii de tehnologie.

Pentru gusturile mai rafinate puteti da o fuga la Carturesti. De aici aveti de ales intre un album de arta, cd-uri cu muzica si colinde, diverse sortimente de ceai si accesorii: cani, ibrice, boluri din sidef, cutii pentru ceai sau cafea cu diverse decoratii sau seturi de cesti.

Pentru doamne, cadoul perfect trebuie sa contina si produse cosmetice: geluri si creme cu arome exotice, lotiuni de corp afrodisiace si parfumuri de calitate. Tot pentru doamne, bijuteriile sunt la mare pret si nu vor refuza o pereche de cercei sau un colier.

De sezon sunt si obiectele de imbracaminte de iarna: caciuli, fulare, manusi sau pulovere. Pentru impatimitii sporturilor de iarna puteti oferi ochelari de schi sau alte obiecte de echipament.

De Mos Craciun puteti oferi sin bilete la concertele sau evenimentele speciale din oras.

Chiar de Mos Nicolae, pe 6 decembrie, la Sala Palatului, cel mai faimos grup coral de copii din lume vine in Romania. Viena Boys Choir este cel mai vechi dintre toate grupurile musicale. Pe langa operele favorite pentru cor de Bach si muzica actuala, Vienna Boys Choir va interpreta la Bucuresti scurte lucrari si opere clasice, combinand in mod unic muzica si dansul cu poezia, teatrul si artele vizuale.

Pe 7 decembrie de la ora 20, tot la Sala Palatului, arii celebre din opere de Verdi, Donizetti, Rossini, Puccini, cantonete italiene si cantece de Craciun, ne sunt prezentate in “Noaptea celor 5 tenori”.

Pe 13 decembrie la Sala Palatului Stefan Hrusca va sustine un concert de olinde la Sala Palatului. La acest eveniment Stefan Hrusca va fi acompaniat de un grup de colindatori din Maramures.

In zilele de 18, 19, 20 si 21 decembrie, Stefan Banica jr. ne invita la un concert extraordinar de Craciun.

Si ca totul sa fie conform traditiei, la toate aceste daruri nu uitati sa adaugati si o nuielusa. Nu se stie cand ai nevoie de ea!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea