"Timpul nu mai are rabdare" cu noi, dupa cum spune o "vorba" din batrani. Si in lumea cartilor efectul este acelasi. Tehnologia a avansat in asa "hal" incat nu mai putem deschide o carte … in schimb avem audiobook-uri.

Librariile, si chiar unele reviste si ziare, ofera promotional “cititorilor” astfel de mostre de tehnologie. Ceea ce e un lucru bun e faptul ca pana la urma macar "citim".

Si ceea ce este si mai interesant este ca personalitati ale vietii noastre culturale si-au oferit vocea pentru astfel de marturii culturale: Iures, Plesu, Beligan, Liiceanu, si lista poate continua.

Sfaturi "dracesti"

La editura Humanitas, in colectia Multimedia, vei putea gasi o colectie impresionanta de "carti" citite, pentru toate gusturile.

"Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar" de Lewis, C.S, in lectura lui Mircea Diaconu, este colectia unor scrisori pe care un drac le trimite nepotului sau, la prima misiune pe pamant .

Cartea nu este una tenebroasa, cum am putea crede la prima privire, ci este plina de umor si farmec. Fiecare scrisoare trateaza o tema, o poarta spre obtinerea sufletului omului, de la sex la dragoste, lacomie, rugaciune, razboi sau mandrie.

Daca ai noroc, il vei mai gasi pe rafturile din librarie, la pretul de 27 ron.

Bucate pe alese

Tot in rafturile de la Humanitas mai poti gasi si o mini colectie cu retetele pline de umor ale lui Pastorel Teodoreanu. In lectura lui valentin uritescu, colectia Gastronomice cuprinde sase CD-uri si ne duce cu gandul si cu gustul la adevarate festinuri culinare: de la parjoale moldovenesti la alivenci si poale-n brau la o istorie a vinului de Cotnari, sa mearga bine cu o friptura de vita sau un crap cu usturoi.

Toate retele asezonate cu mult haz, voie buna si descantece : "O propunere fireasca:/ Cred ca la asa dejun/ Nu se poate sa lipseasca/ Si o sticla de vin bun."

Asa ca nu mai sta pe ganduri, si daca foamea nu te-a impins sa golesti frigiderul, mai ai timp sa dai o fuga pana la librarie si sa cumperi o "reteta" de viata plina de umor si savoare.

Partea a doua a acestui articolul o gasiti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea