De prin lume adunate

#carte #cadouri #mos craciun #craciun #sarbatori

Cartile Isabelei Allende, minunate cadouri de Craciun

In perioada sarbatorilor de iarna cadoruile sunt la mare pret. Fie ca am fost cuminti sau obraznici, stim ca Mos Craciun este bun si in noaptea magica a Ajunului vom gasi ceva in ghetute. Anul acesta, editura Humanitas ne ofera de Craciun cateva dintre cartile scriitoarei Isabel Allende . Romanele lui Isabel Allende sunt bestselleruri internationale traduse in peste 30 de limbi si vandute in milioane de exemplare.

Iata mai jos cateva idei pentru cadourile de Craciun.

Povestirile Evei Luna – o calatorie incarcata de erotism ptrintr-o lume de basm

Rolf Carle este limanul spre care a nazuit Eva Luna, pe cand strabatea jungla amazoniana . Dragostea lor este teritoriul privilegiat unde nimeni si nimic nu ii poate ajunge si Eva tese o tapiserie complicata si multicolora care aduna laolalta douazeci si trei de povesti despre nenumaratele ipostaze ale vietii pasionale si violente de pe continentul sud-american.

Patul celor doi indragostiti devine sanctuarul unde vorbele vrajite ale Evei evoca personaje exotice, iar istoriile lor par sa se prelungeasca in legenda si mit, atat de intense sunt patimile care ii macina si faptele pe care le savarsesc. Fie ca descopera puterea cuvintelor, ca tanara Belisa Crepusculario, fie puterea sentimentelor sau a chemarii carnii, precum Helena, aceste figuri fascinante alcatuiesc un caleidoscop magic care-si va prinde in mreje cititorul.

 

 

Paula – cea mai emotionanta si intima carte a Isabelei Allende

Romanul “Paula” a fost desemnat de cititoarele Elle cea mai buna carte a anului 2008. Volumul este dedicat fiicei autoarei care a murit in 1992 de porfirie, dupa un an petrecut in coma pe patul de spital. In timp ce isi veghea fiica, Allende a pus pe hartie tot ceea ce ar fi vrut sa-i spuna Paulei cand aceasta nu o mai putea asculta.

Aceasta este povestea romanului cutremurator scris de Allende, mama la capataiul fiicei sale. Cartea este portretul emotionant al unei femei sensibile si puternice, care isi sublimeaza suferinta si iubirea prin forta magica a fictiunii.

Despre dragoste si umbra - focul de nestavilit al pasiunii

“Despre dragoste si umbra” a fost ecranizat in anul 1994 cu Antonio Banderas si Jennifer Connelly in rolurile principale. Este o poveste de iubire cu atat mai patimasa si mai intensa cu cat totul pare sa-i fie potrivnic. Un barbat si o femeie se salveaza prin intermediul unei pasiuni mistuitoare de ororile unei lumi stapanite de un regim potrivnic. Faptul ca Irene Beltran provine dintr-o familie de burghezi instariti nu il impiedica pe Francisco Leal, un tanar fotograf angajat in secret in lupta de subminare a dictaturii militare, sa cada in mrejele frumusetii ei fascinante.

Cand merg sa investigheze cazul misterios al Evangelinei Ranquileo, o adolescenta care sufera de niste crize stranii si despre care se spune ca ar avea puteri miraculoase, cei doi se avanta intr-o aventura care le va schimba definitiv viata. De-a lungul unui traseu narativ plin de suspans, cititorul va trai alaturi de personaje o poveste tragica si sublima, despre curaj si sacrificiu, despre loialitate fata de familie si tradare, emotionanta si dureroasa.

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Legendele Pomului de Craciun
Povestea lui Mos Craciun
Traditii de Craciun in jurul lumii
Renii lui Mos Craciun
Targuri de Craciun
Spiridusii lui Mos Craciun
De ce primim cadourile de la Mos Craciun in ghetute?
Traditia vascului de Craciun
Superstitii de Craciun
Cum aluneca Mos Craciun pe cos?
De ce ne dorim un Craciun cu zapada
Cele mai citite carti despre Craciun
Delicatese de Craciun

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea