De prin lume adunate

#principesa ileana #regina maria #casa regala #humanitas #romana #carte

Carti regale de la Humanitas

La editura Humanitas, in colectia Casa Regala , si-au facut aparitia cateva titluri noi care merita atentia noastra.

Colectia Casa Regala surprinde pagini de istorie a Romaniei, povesti din viata regilor si reginelor care au "colindat" taramul romanesc.

Daca vrei sa afli cate ceva despre istoria neamului romanesc, despre perioada de rafinament pe care au indus-o regii dar si povesti savuroase din viata lor, cartile din colectia Casa Regala sunt alegrea potrivita pentru serile cand ai nevoie de putina relaxare.

Inca de la lansare, colectia Casa Regala a beneficiat de materiale de calitate, de autori de renume dar si de suportul reprezentantilor case regale romanesti, care si-au dat acordul pentru publicarea materialelor despre viata personala si publica a regilor.

Cartile pot fi gasite in librarii si toate au pretul de 35,90 lei.

Traiesc din nou

Principesa Ileana, fiica regelui Ferdinand si a reginei Maria, a fost cea mica a cuplului regal si a si scris cateva carti despre viata sa.

Cea mai cunoscuta dintre ele este “Traiesc din nou”, un volum de memorii. Cartea evoca principalele momente din viata principesei, momentele care au marcat Romania in cel de-al doilea razboi mondial.

principesa ileana a fost o membra activa a mai multor fundatii de caritate si a traat in exil o buna parte din viata si a devenit si stareta ortodoxa. Cu numele crestin de Maica Alexandra desfosoara ample evenimente caritabile atat in Romania cat si in alte tari.

“Ca autoare, domnita Ileana, care nu a scris decat ca sa explice americanilor tot ce acestia ignora sau nu pricep din Europa, mai cu seama din Romania, dovedeste un talent portretistic si un simt de observatie prompt si infailibil, cu expresie percutanta, definitiva. Talentul ei literar este asemenea cu al reginei Maria in ce priveste evocarile, tipurile si caracterele umane, intuirea sentimentelor, perceptia detaliilor amuzante sau emotionante, intelegerea imediata, chiar divinatia si asumarea suferintei semenilor. Fata de regina Maria , care se dorea, si efectiv era, o remarcabila scriitoare, domnita Ileana are in plus o mai sigura privire asupra politicului, o luciditate si o obiectivitate a judecatii care-i permit o perfecta detasare”, spunea  Alexandru Paleologu despre Principesa Ileana si despre opera ei.

Carmen Sylva, uimitoarea regina Elisabeta a Romaniei

Gabriel Badea Paun ne-a aduce in prim plan pe cea mai populara regina a Romaniei: Regina Elisabeta . Riguros documentata, biografia reginei Elisabeta ne prezinta viata plina de pasiune si datorie, care nu a renuntat niciodata la visurile sale.  

Regina Elisabeta este o prsonalitatea puternica, pasionata, trista, sfasiata de sentimente contradictorii, adesea paradoxale. Regina sau femeia, scriitoarea sau Mecena, fiecare ipostaza are aparatorii si detractorii ei. Cei peste 80 de ani de nedrept purgatoriu, datorat schimbarilor de gust si celor politice, nu au reusit sa-i distruga mitul.

Missy, regina Romaniei

Guy Gauthier, magistrat si istoric francez specializat in istoria Romaniei, face portretul unei personalitati care s-a remarcat in politica, literatura si arte, dar si in razboi.

Nepoata a reginei Victoria si a tarului Alexandru al II-lea, regina Maria a Romaniei, Missy pentru intimi, ramane una dintre figurile cele mai seducatoare ale secolului XX

A fost supranumita de popor “Mama ranitilor”, “Regina-soldat”, pentru atitudinea ei de bravura din timpul Primului Razboi Mondial, cand, alaturi de doamnele de la curte a lucrat direct pe front in spitale de campanie sau a coordonat activitatea unei fundatii de caritate.

Missy a fost considerata cea mai frumoasa regina a acelor vremuri si i-a impresionat profund pe mari conducatori ai lumii precum Wilhelm al II-lea, Eduard al VII-lea al Angliei, Clemenceau, Poincare, Churchill si chiar pe diabolicul Hitler.

Daca aceste titluri te-au convins ca merita sa investesti in achizionarea lor, colectia Casa Regala te asteapta si cu alte tiluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea