De prin lume adunate

#carti #literatura #hobby #lectura #romane

Carti pentru o primavara insorita

In aceasta primavara, librariile te asteapa cu oferte promotionale si titluri interesante. Yukio Mishima, John Fante, Julian Barnes sau Tariq Ali sunt doar cativa dintre scriitorii care iti propun povesti captivante.

Zapada de primavara de Yukio Mishima

In vreme ce in Europa la Belle Epoque isi traieste crepusculul, in lumea inchisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neimpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala. Din randul noii elite face parte Kiyoaki, un tanar de o delicatete exacerbata, educat in spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult.

Prins fara voia sa in lupta dintre vechi si nou, precum si in mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tanarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele in surdina si sa nu le incredinteze nici macar jurnalului in care isi noteaza visele bizare ce-i bantuie somnul.

O sa vina si primavara, Bandini de John Fante

Arturo Bandini este un adolescent care se revolta impotriva legilor dure ale lumii cu toata furtuna celor paisprezece ani ai sai.

Iubeste primavara si uraste iarna cu patima copilului sarac si infrigurat, provoaca puterea divina careia mama lui i-a inchinat viata, isi infrunta tatal abrutizat de munca, lupta si pierde pentru o dragoste imposibila, refuzand cu indarjire sa accepte ca e dureros de singur.

Sentimentul unui sfarsit de Julian Barnes

Literatura lui Barnes este impresionanta gratie abilitatii cu care scriitorul evoca haosul si vulnerabilitatea din viata omului, dar ramane calm si lucid.

In acest roman compact, care mocneste incet, conteaza fiecare propozitie ticluita siret, iar scenele finale te acapareaza ca un thriller al memoriei si al moralei, care detoneaza o apocalipsa personala.

Purificare de Sofi Oksanen

Romanul "Purificare" construieste o complexa drama de familie pe fundalul Estoniei rurale din timpul dictaturii sovietice si apoi din anii '90, detaliind consecintele pe care le au abuzurile si violentele unui regim represiv.

Aliide Truu isi traieste batrinetile in singuratate, la marginea unui sat depopulat, pregatindu-si leacurile si muraturile si ascultand radioul, cand in curtea ei apare peste noapte o fata necunoscuta, care vorbeste o estoniana invechita, cu accent rusesc.

Cartea lui Saladin de Tariq Ali

Cartea lui Saladin este al doilea roman din Cvintetul Islamului care imagineaza prabusirea Granadei arabe. Cand scribul Ibn Yakub soseste la palatul sultanului Saladin, cu misiunea de a consemna memoriile acestuia, intreaga existenta ii este bulversata.

Treptat, asternand pe hartie suita de intamplari care contureaza portretul neinfricatului razboinic, el va descoperi si latura umana a acestuia, caracterul si judecata lui inteleapta.

Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak

In Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak intretese cu iscusinta unui artizan de covoare turcesti firele a doua povesti pe cat de indepartate in timp, pe atat de cap­tivante.

Viata searbada a Ellei Rubinstein, o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zi­lelor noastre, se schimba din temelii cand, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea