De prin lume adunate

#carti #gabriel garcia marquez #literatura #lectura #toamna #recomandari carti

Carti pe care sa le citesti in aceasta toamna

Toamna este anotimpul melancoliei si al serilor romantice petrecute alaturi de persoane dragi. Tot acum este momentul sa iti reincarci bateriile cu povesti frumoase, care sa te faca sa visezi. Petrece cateva ore intr-o librarie si alege carti care sa te inspire.



Iata mai jos propunerile noastre:


Toamna patriarhului - Gabriel Garcia Marquez


"Toamna patriarhului", romanul preferat al scriitorului, transforma periplul absurd al unui dictator singuratic si grotesc intr-o poveste trepidanta si incarcata de accente vizionare. Coruptia si jocurile politice de culise sau lupta pentru putere sunt teme universale si actuale.

Garcia Marquez afirma: "Este un poem despre singuratate si putere. Literar, cartea cea mai importanta, cea care poate sa ma salveze de la uitare, este Toamna patriarhului. A fost romanul care m-a facut cel mai fericit scriindu-l, caci este cel pe care am vrut dintodeauna sa-l scriu si, in acelasi timp, cel in care mi-am impartasit plenar propiile experiente si confesiuni".


Toamna la Pekin - Boris Vian


Contrar asteptarilor create de titlul-capcana, "Toamna la Pekin" nu face nici cea mai mica aluzie la nostalgia toamnei sau la exoticul oras chinezesc. Este un roman absurd, destinat iubitorilor de jocuri de limbaj. Povestea ia nastere in decorul unui desert imaginar, numit simbolic Exopotamia, unde se construieste o cale ferata fara trenuri, care nu duce nicaieri.


brocart de toamna - Teru Miyamoto


" Brocart de toamna" este povestea unei iubiri tradate care se desfasoara in splendoarea melancolica a toamnei japoneze de pe muntele Zao. Cand sotul ei este descoperit zacand intr-o balta de sange, intr-o camera de hotel, alaturi de corpul neinsufletit al unei tinere, lumea lui Aki se prabuseste.

Yasuaki supravietuieste, dar iubirea care ii lega pe cei doi soti nu. La capatul drumului pe care l-au parcurs dupa ce s-au despartit, Aki si Yasuaki isi leapada mastile si cauta raspunsul la intrebarile pe care nu au indraznit sa si le puna pana acum.


Calatorie in Romania - Sacheverell Sitwell


In 1937, scriitorul britanic Sacheverell Sitwell a fost invitat de familia de vechi boieri Callimachi sa viziteze Romania. Peste un an, Sitwell a publicat la Londra volumul "Roumanian Journey", imbogatit cu fotografii in alb-negru, deosebit de frumoase. Cartea lui Sacheverell Sitwell este un document emotionant despre Romania interbelica, asa cum ii apare ea unui calator strain.


Fabrica de matase - Tash Aw


Romanul "Fabrica de matase" este o poveste care incepe in toamna anului 1941, pe cand japonezii invadeaza Manciuria si traverseaza Siamul in drumul lor spre Malaysia. Johnny si Snow pornesc in luna de miere spre Insulele celor Sapte Fecioare. Povestea lui Johnny, negustor de tesaturi si erou local din Kinta, Malaysia, se intinde pe aproape saizeci de ani, dar ramane pana la sfarsit o enigma.


Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri - Erich-Emmanuel Schmitt


Cartea prezinta opt nuvele, opt povesti de iubire si opt femei. De la vanzatoarea modesta la miliardara aroganta cu trecut misterios, de la sotia dezamagita la amanta sacrificata pentru binele familiei barbatului iubit, chipurile dragostei se schimba, desi nevoia de fericire ramane mereu aceeasi. Fiecare dintre povestirile acestui volum pune in lumina o ipostaza a sufletului feminin.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea